Ljubljenec mariborskega Tabora do odmevnega prestopa

Odbojka 17. Maj 20249:36 0 komentarjev
Ahmed Ikhbayri

Libijski korektor Ahmed Ikhbayri, ki se je na odbojkarski zemljevid izstrelil z magičnimi predstavami v dresu Maribora, po dveh letih igranja odhaja v najmočnejšo italijansko ligo. Oblekel bo dres Modene, ki jo bo tudi v prihodnji sezoni vodil nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani.

Ahmed Ikhbayri je kariero v Evropi začel v dresu srbskega Niša, nato pa so ga na radar vzeli pri Mariboru, kjer ga je trener Sebastijan Škorc izklesal v resnega igralca. Libijec je že v Mariboru skakal pod strop in v navezi z Rokom Možičem Štajerce popeljal do naslova slovenskega prvaka in igranja v ligi prvakov, nato pa se je preselil v Južno Korejo, kjer je v dveh sezonah nosil dres Samsunga in Hyundaia.

Tako v prvi kot drugi sezoni je bil med najučinkovitejšimi igralci lige, kar so opazili tudi pri Modeni, ki so libijskega bombarderja pripeljali v svoje vrste. Ikhbayri se je za mesto v prvi postavi boril z avstrijskim orjakom, 207 cm visokim Paulom Bucheggerjem. Slednji je v minuli sezoni igral za Catanio in katarski Police Union, po letu 2021 pa bo spet oblekel rumeni dres Modene.

Italijanski velikan, ki ga bo tudi v prihodnje vodil najuspešnejši slovenski selektor Alberto Giuliani, bo resna grožnja vmes v ligi. Na mestu podajalca je Bruna Rezendeja zamenjal argentinski čarovnik Luciano de Cecco, iz Lube Civitanove pa je Modeno okrepil tudi izkušeni italijanski bloker Simone Anzani.

Modena se lahko pohvali s štirimi naslovi v ligi prvakov, v svojih vitrinah ima tudi 12 naslovov italijanskega državnega in pokalnega tekmovanja. V zadnjem času je v krizi, zadnje lovorike se je v Italiji veselila leta 2018 v italijanskem superpokalu, v Evropi pa so bili lani najboljši v pokalu CEV.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!