Prepričljivo najmanjši, a tako močni

Maja Hitij, Bongarts

Reprezentaca Islandije se je lani prebila v četrtfinale Evropskega prvenstva, a to ni bila izjema, saj je tudi v kvalifikacijah za nastop na SP v Rusiji prihodnje leto prikazala odlične predstave in se uvrstila na največje nogometno tekmovanje na svetu.

Nogometna reprezentanca Isladnije je v svoji skupini končala pred Hrvaško, Ukrajino in Turčijo ter se tako prvič v zgodovini uvrstila na prihajajoče Svetovno prvenstvo v Rusiji prihodnje leto. 

Ne samo to, Islandija je z vsega 335.000 prebivalci tako najmanjša država v zgododvini, ki ji je uspelo priti na Munidal!

“Prvo pivo po zabavi ni najboljše. Najtežje je bilo podkrepiti naše odlične predstave iz Eura v Franciji,” je dejal selektor Islandije Heimir Hallgrimsson in dodal: Bili smo v težki skupini s Hrvaško, Turčijo, Finsko in Ukrajino, ki so precej boljše ekipe kot kaže njihova uvrstitev na lestvici naše skupine. Verjeli smo, da nam lahko uspe, a uvrstitev na SP ni cilj, temveč korak na dolgi poti proti končni destinaciji.”

Pred Islandijo je bila država z najmanj prebivalci, ki je nastopila na SP Trinidad in Tobago, ki premore 1.37 milijona prebivalcev, sledijo Severna Irska (1.85 milijona), Slovenija (2.08 milijona), Jamajka (2.89 milijona) in Wales (3.1 milijona).

Ne bodite presenečeni, če se bo Islandija uvrstila med najboljših 8 na svetu …