Blatter proti video analizam

Dennis Grombkowski/Getty Images

Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je proti video analizam na svetovnem prvenstvu letos v Rusiji, saj tako veliko tekmovanje ne sme biti poskusni zajček.

“Ne morete uporabiti SP kot poskusnega zajčka pri tako resni spremembi, ki vpliva na igro,” je za Sport Bild dejal 81-letni Švicar Sepp Blatter, ki ima zaradi podkupovanja od leta 2015 šestletno prepoved dela v nogometu, poroča STA.

Preverjanje spornih odločitev prek video posnetkov je bilo doslej testirano v 13 državah, tudi v najvišjih ligah v Italiji, Nemčiji in ZDA, ter na pokalu konfederacij in klubskem SP. Mnenja o koristi sistema video analize so še naprej deljena – medtem ko podporniki vztrajajo, da mora biti nogomet odprt za nove tehnologije, nasprotnike motijo predvsem prekinitve v igri.

V Nemčiji je tudi bilo že nekaj nasprotovanj zaradi napak, ki so se pojavile v testnem obdobju. V Angliji je bil sistem video analiz prvič uporabljen v ponedeljek na tekmi med Brightonom v dvoboju s Crystal Palaceom v angleškem pokalu, še piše STA.

https://twitter.com/NigeriaNewsdesk/status/951038229460893696