Dalić o Kaliniću: ''Imel je 3 priložnosti, da se vrne''

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je prvič po vrnitvi iz Rusije spregovoril o izključitvi Nikole Kaliniča iz svoje ekipe in se dotaknil tudi drugih tem.

Nikola Kalinić je hrvaško reprezentaco zapustil, ker ni želel vstopiti v igro kot rezerva na prvi tekmi Hrvaške na Mundialu v Rusiji proti Nigeriji. Podobno se je zgodilo že na prijateljski tekmi pred svetovnim prvenstvom, vedno z izgovorom, da ga boli hrbet.

Nočem se več vračati na to situacijo. Žal mi je zaradi tega. Rekel bom samo, da sem s svoje strani naredil vse, da ne bi prišlo do tega. Nisem ne srečen ne ponosen zaradi odločitve, da ga pošljem domov. Trikrat sem mu dal priložnost, da se vrne in zadnjič sem ga čakal cel dan,” je povedal Zlatko Dalić za Radio Sarajevo. 

Dalić je iz Livne v Bosni in Hercegovini, dotaknil se je države, v kateri se je rodil.

“Vem, kdo sem in kaj sem. Vem, kaj sem bil in kaj vse sem prestal, da bi prišel do tega. Našim ljudem v Bosni in Hercegovini bi samo rekel, da naj ne zapustijo države, da naj ostanejo v tej čudoviti deželi. Moramo delati za boljši jutri, vsi, ne glede na to, iz katerega mesta smo ali katere vere. Moramo ljubiti BiH”, je dodal selektor ‘vatrenih’, ki bi sprva moral postati selektor Bosne in Hercegovine.

Ćiro Blažević me je najprej poklical za pomočnika, a ponudbe nisem sprejel samo iz enega razloga – ker sem imel še drugo možnost. Že prej sem sklenil pogodbo, a ravno v tem času se mi je javil Ćiro in mi ponudil mesto prvega pomočnika. Po tem sem dobil še ponudbo, da postanem selektor Zmajev, tudi to sem moral zavrniti. Mogoče ni bilo realno, da postanem selektor BiH, nisem imel moči za to.”