Ekvadorci si lahko oddahnejo

FIFA Svetovno Prvenstvo 10. Jun 202217:45 > 17:46 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes zavrnila pritožbo Čila in potrdila, da bo Ekvador igral na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Čilska zveza je maja vložila pritožbo s kar nekaj obtožbami zaradi morebitne goljufije oziroma ponarejanja dokumentov za pridobitev ekvadorskega državljanstva za igralca Byrona Davida Castilla Seguro.

Pri čilski nogometni zvezi menijo, da je bil desni bočni branilec rojen v kolumbijskem Tumacu leta 1995 in ne v ekvadorskem mestu General Villamil Playas leta 1998, kot je veljalo doslej. Zaradi tega so zahtevali Fifino preiskavo.

Castillo je odigral osem od skupno 18 kvalifikacijskih tekem za Ekvador, ki se je s četrtim mestom v kvalifikacijah uvrstil na letošnje SP, kjer bo igral v skupini A z gostiteljem Katarjem, Senegalom in Nizozemsko.

Čile je sicer v južnoameriških kvalifikacijah pristal na sedmem mestu in si ni zagotovil SP, tega so si ob Ekvadorju priigrali še Brazilija, Argentina in Urugvaj, medtem ko bo Peru igral v medcelinskih dodatnih kvalifikacijah.