Katarski vplivnež na čelu PSG ujet v škandal

FIFA Svetovno Prvenstvo 29. Sep 202210:01 1 komentar
Nasser Al-Khelaifi, foto: Guliverimage

Naser Al-Khelaifi, katarski magnat na čelu nogometnega velikana Paris Saint-Germaina, se je znašel v središču škandala. Po poročanju francoskega časopisa Liberation je del zarote izsiljevanja in zlorabe francosko-alžirskega poslovneža, ki je posedoval zanj nevarne informacije ter dokumente, tudi v povezavi z dodelitvijo svetovnega prvenstva 2022 Katarju.

Preiskava, ki jo je v četrtek objavil Liberation, razkriva zlorabo, ki jo je utrpel Tayeb B., imetnik potencialno uničujočih dokumentov za šefa Paris Saint-Germaina in vodjo korporacije beIN Media Group, Naserja Al-Khelaifija.

Vse naj bi se vrtelo okolju USB ključa, ki bi lahko osramotil eno najmočnejših organizacij v Franciji, če ne na svetu, so zapisali pri francoskem časniku: “Neverjetna preiskava, ki jo objavljamo danes, pripoveduje zgodbo o Tayebu B., človeku, ki je vedel preveč. Ta francosko-alžirski podjetnik, rojen pred 41 leti v Gennevilliersu, se seznani z Al-Khelaifijem, mogočnim šefom kluba Paris Saint-Germain in postane osebni prijatelj katarskega mogotca. Mamljive ponudbe s strani katarske oblasti so ga vodile v Doho, z ženo in otroki.”

Sporno dodeljen mundial Katarju

Toda nenadoma se je vse spremenilo, pišejo naprej. Blizu njegovega doma v Katarju je bil aretiran. Nato naj bi ga več dni mučili in za več mesecev zaprli. Podana mu je bila le ena razlaga: “Po ukazu emirja”. Prepričan je, da je pravi razlog USB ključek in dokumenti, ki vsebujejo skrivnosti Al-Khelaifija.

Nasser Al-Khelaifi Čeferin
Foto: Guliverimage

Ti dokumenti naj bi vsebovali morebitne dokaze o koruptivnih dejanjih pri kontroverzni podelitvi svetovnega prvenstva 2022 Katarju in pričevanja o zasebnem življenju predsednika PSG v francoski prestolnici.

Tayeb B. je bil aretiran 13. januarja 2020 in zaprt do 1. novembra istega leta. Moški, ki je bil pod močnim psihološkim pritiskom, je bil izpuščen šele potem, ko je na podlagi zaupnega dogovora predal dokumente Al-Khelaifijevim odvetnikom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje