Nov udarec za Fifo, tudi Conmebol proti pogostejšemu SP

FIFA Svetovno Prvenstvo 28. Okt 202110:11 > 10:16 0 komentarjev
Giani Infantino
Giani Infantino, foto: Guliverimage

Potem ko se je v zadnjih mesecih v nogometni javnosti zbudila ideja o tem, da bi se svetovno prvenstvo igralo na vsaki dve leti, ta ideja dobiva vse več nasprotnikov. Francoska tiskovna agencija poroča, da ta predlog bojkotirajo tudi v južnoameriški zvezi CONMEBOL.

Ideji o svetovnem nogometnem prvenstvu na vsaki dve leti je med prvimi podporo odrekla Uefa, zdaj pa so Gianni Infantino in druščina dobili nov udarec, s spremembami najpomembnejšega športnega dogodka na svetu se ne strinjajo niti Južnoameričani.

“Ni nikakršnega razloga za tako spremembo, ki jo je predlagala Mednarodna nogometna zveza (Fifa). To je zanikanje skoraj stoletne tradicije enega najbolj pomembnih športnih dogodkov na planetu. Trenutni model tekmovanja se je izkazal za zelo uspešnega … Zato deset članic Conmebol potrjuje, da ne bodo sodelovale na SP, če bo to na dve leti,” so v izjavi za javnost zapisali v Conmebolu.

Predlog, ki ga močno podpira tudi Fifin svetovalec za globalni razvoj nogometa Arsene Wenger, tako dobiva vse več nasprotnikov. Številne evropske nogometne zveze so v primeru prenove tekmovanja po letu 2026 napovedale, da bodo izstopile iz mednarodne nogometne organizacije.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!