Grabić pojasnil ozadje konflikta z Riero

Nogomet 20. Mar 202322:04 0 komentarjev
Dejan Grabič
Foto: Jure Banfi

Dobili smo odgovor. Na vprašanje, kaj se je po derbiju med Muro in Olimpijo (2:1) dogajalo med Dejanom Grabićem in Albertom Riero. Iskreni trener Prekmurcev je natančno pojasnil, kaj se je na sredini igrišča dogajalo med obema trenerjema. Iskrene besede o tretjem polčasu, ki jih redko slišimo.

Spomnimo, po nedeljske derbiju kroga Prve lige Telemach med Muro in Olimpijo (2:1) ob robu igrišča ni prišlo do klasičnega rokovanja trenerja črno-belih Dejana Grabića in trenerja Olimpije Alberta Riere. Oko kamere je v televizijskem prenosu ujelo trenutek, ko je Ljubljančan celo rahlo odrinil vodjo stroke ekipe iz Stožic. Španec je po tekmi razmišljal o tem, da ni videl nogometa, da naj bi znova prišlo do žaljivk in da naj Grabić pojasni, kaj natančno se je dogajalo v njuni interakciji. V redni ponedeljkovi oddaji Pod prečko je strateg Prekmurcev odgovoril na njegov izziv.

Dejan Grabić o dogajanju po tekmi in interakciji z Albertom Riero

Trener Prekmurcev je najprej poudaril, da je Olimpija zasluženo na prvem mestu lestvice Prve lige Telemach. “Olimpija igra neverjetno sezono letos, kaj takega ne pomnimo še iz časov Maribora in njihove dominacije. In to zasluženo. Brez dileme in trohice sarkazma so ključni ljudje v tej zgodbi Albert Riera, Matevž Vidovšek, Mario Kvesić in naprej vsa ekipa in cel sistem Olimpije. To je odlično, zasluženo in čestitam že zdaj, ker bodo prvaki.”

Nato pa razkril, kaj se je dogajalo po tekmi. “Na posnetku se je videla tretja konfrontacija, niti ne prva. Do tega trenutka sem bil v odličnih odnosih z Albertom. Name se ni nikoli spravljal, tako kot se je na druge trenerje in klube. Ampak njegova prva reakcija, ko naj bi mi dal roko in mi čestital tudi … Normalno se mi zdi, da bi rekel: ‘Joj, srečo ste imeli, bunker ste igrali.’ Ampak se zgodi, daš roko. Jaz jo dam. No, namesto tega me je, bom rekel, napadel. Naše igralce in našo ekipo. S podobno izjavo, kot smo jo slišali že ničkolikokrat. No, v tem trenutku sem mu rekel v angleščini: ‘Albert, odstrani se.’ Saj si znate predstavljati, kako. ‘Odstrani se, nočem govoriti s tabo.'”

Celotna izjava Dejana Grabića v oddaji Pod prečko

 

A s tem zgodbe še ni bilo konec. “In takrat je začel riniti vame. Prvič, drugič, tretjič. In vsakič je dobil isti odgovor: ‘Albert, prosim, odstrani se. Ne govorim s tabo in nočem govoriti s tabo, ker nisi korekten.’ In to je vsa resnica. Ko me je tretjič začel grabiti, sem odreagiral. To je spet distrakcija od vsega. Mislim, da to zelo spretno uporablja ob vsakem porazu. To je Mourinheva taktika. Vsakič naredi škandal, da odvrne pozornost od vsebine na igrišču. In mi se spet pogovarjamo o nesmiselnih stvareh, namesto da bi se pogovarjali o igralcih Olimpije in igralcih Mure. O talentih, o taktiki. To je vsa zgodba. To ni bila žaljivka, to so bile besede f*** off, saj si predstavljate. V trenutku, ko je bil nespoštljiv do igralcev in do Mure,” je sklenil novi trener prekmurskega prvoligaša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!