Green Dragons ob prazniku poslali opozorilo v Ljudski vrt

Nogomet 12. Nov 202310:08 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometna nedelja na slovenske zelenice prinaša dva nogometna praznika. Prvi bo 'Martinov' štajerski derbi, ko se v Ljudskem vrtu znova obeta sijajna navijaška kulisa. Vijolice so se nogometno prebudile. Tudi tekma med Olimpijo in Muro v Stožicah pa bo minila v znamenju praznovanja, saj navijaška skupina Green Dragons slavi 35. obletnico začetka delovanja. Poziv na današnje praznovanje pa so najzvestejši navijači Olimpije opremili tudi s posebnim opozorilom.

Navijaška zabava skupine Green Dragons, ki praznuje 35. obletnico nastanka, traja že praktično ves mesec. Začela se je s spektakularnim pirotehničnim šovom v centru Ljubljane, zaključila pa se bo danes na tekmi z Muro, ko Olimpija v 16. krogu Prve lige Telemach lovi izjemno pomembno zmago za priključek k vrhu prvenstvene lestvice.

Pirotehnični šov Green Dragons v centru Ljubljane

Tekmo med Olimpijo in Muro si boste lahko tudi z našim studijskim delom danes od 17.00 v živo ogledali na SK 1.

Opozorilo športnim funkcionarjem

Najzvestejši navijači zmajev za današnjo tekmo pripravljajo “navijaški spektakel, kakršnega Slovenija še ni videla”. Hkrati pa so priložnost izkoristili tudi za to, da opozorijo na nekatere zadeve, ki jih motijo v zadnjem obdobju. Ob tem so izpostavili pretirano novinarsko potenciranje praznih tribun na tekmah Olimpije, zelo ostro pa so pokomentirali tudi včerajšnje izjave športnih direktorjev slovenskih klubov, ki so v skupinskem intervjuju za EkipoSN razmišljali o tem, ali sodniki res načrtno pomagajo ljubljanskemu prvoligašu do boljših rezultatov.

“Naj govorijo, da nam pomagajo sodniki. Tudi nekateri športni funkcionarji se bodo morali počasi malce zavedati posledic svojih dejanj in gobcanja. Da ne bo prepozno jokati po istih medijih, kaj so storili “huligani”. Provocirati pred širno Slovenijo se ne spodobi, dragi Šulerček, Rajbar, idiot iz Rogaške in podobni umotvori,” so v objavi na družbenih omrežjih zapisali Green Dragons.

Štajerski derbi bolj zanimiv kot evropske tekme Olimpije

A če se pri Olimpiji tudi na evropskih tekmah žal soočajo s problemom praznih tribun, je popolnoma drugače v Mariboru, ki je s prihodom Anteja Šimundže očitno znova nogometno zaživel. Vijolice bodo tako imele na današnjem štajerskem derbiju, ko v Ljudski vrt prihaja vodilna ekipa Celja, sijajno navijaško podporo.

FOTO: Jure Banfi.

Vzhodni del Ljudskega vrta je tako za današnjo tekmo bolj ali manj zaseden, lepo pa se polni tudi zahodna tribuna. Poln bo tudi sektor viol, skupno pa na stadionu pričakujejo okrog 6.000 navijačev. Martinova nedelja je v mestu, kjer te dni veselo praznujejo ‘štajersko novo leto’ očitno rezervirana za nogomet. Da v taboru vijolic pričakujejo zmago, ni potrebno posebej poudarjati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!