Grofje na domači zelenici le do točke proti Radomljam

Nogomet 1. Apr 202317:08
Emil Velić; Foto: Jure Banfi

Nogometaši Celja in Kalcerja Radomelj so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Radomljani so kljub temu, da so imeli nekaj težav s sestavljanjem ekipe, med drugim pa po dogovoru ni smel igrati niti napadalec Ester Sokler, vpisali novo pomembno točko v boju za obstanek.

Izbranci Oliverja Bogatinova so spomladi izgubili le proti Olimpiji in vse bolj večajo točkovno zalogo pred Gorico in Taborom, pred katerima imajo na osmem mestu pet oziroma sedem točk prednosti. Hkrati pa so – ob tekmi več – točkovno ujeli sedmouvrščeni Bravo. Celjani so se po točkah izenačili z drugouvrščenim Mariborom, bodo pa tudi po tem krogu obdržali tretje mesto.

Tekma v Celju se je začela kar živahno, med drugim je Žan Karničnik enkrat zgrešil, v osmi minuti je v kazenskem prostoru streljal tudi Charles Ikwuemesi, na mestu pa je bil Emil Velić.

Ob tem je bilo nekaj akcije in tudi blokiranih na obeh straneh, so pa v 15. minuti Celjani zasluženo povedli. Po kotu z desne strani je David Zec streljal z glavo, Emil Velić je žogo odbil, a le do Aljoše Matka, ki jo je iz bližine poslal v mrežo.

V 27. minuti je žogo le malo čez prečko s strelom z dobrih 20 metrov poslal Luka Bobičanec, tudi sicer so bili konkretnejši domači, v 39. minuti je Velić obranil nov močan strel Bobičanca, kar je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

NK Celje NK Mura
Foto: Jure Banfi

V 50. minuti so Radomljani izenačili, potem ko so domači branilci premalo odločno pokrivali Madžida Šošića pred svojimi vrati, kar je igralec Radomelj brez težav unovčil za 1:1.

Malce pozneje je moral Matko Obradović posredovati po novem strelu mlinarjev, v 65. minuti pa so po dolgem času spet zagrozili Celjani, a je pred golom žogo po močni podaji čez vrata poslal Gregor Bajde. V 68. minuti pa je Velić dobil dvoboj z Matkom.

Velić je obranil tudi nov Bobičančev poskus v 69. minuti, tudi on je meril preveč po sredini, tako kot Lovro Bizjak v 76. minuti. Že v 82. minuti se je pred svojimi vrati nevarno poigraval Obradović, a je na koncu vendarle izbil žogo, v 87. minuti pa je Tin Hrvoj iz ugodnega položaja žogo poslal čez celjski gol.

Celje bo v 30. krogu 10. aprila gostovalo pri Muri, Radomlje pa bodo dva dni prej gostile Gorico.

Celje – Radomlje 1:1 (1:0)

Strelca: 1:0 Matko (15.), 1:1 Šošić (50.).

Arena Z’dežele, sodniki: M. Jug, T. Jug, Špur.

*Celje: Obradović, Štefulj (od 71. Matić), Zec, Nemanič, Karničnik, Kouter (od 64. Zabukovnik), Bobičanec, Popović, Bizjak, Matko, Ikwuemesi (od 56. Bajde).
Radomlje: Velić, Marković, Jazbec, Korun, Hrvoj, M. Čuić, Nuhanović, N’Landu (od 79. Ševelj), Tahiraj (od 64. Sever), F. Čuić (od 64. Samba, od 89. Vrhovac), Šošić (od 79. Pogačar).

Rumeni kartoni: Štefulj; Šošić, Pogačar.

Celje – Radomlje 1:1 (1:0)

KONEC TEKME

82. minuta: Celjani se igrajo z ognjem. Obradović je želel preigravati le par metrov od golove črte, se zapletel in žogo v zadnjem trenutku izbrcal pred Tinom Hrvojem.

68. minuta: Novi priložnosti za Celjane! Z desne strani kazenskega prostora sta v isti minuti poizkusila najprej Aljoša Matko, nato še Luka Bobičanec. Oba strela je ubranil Velić! Ostaja 1:1

66. minuta: Zelo natančna, ostra podaja Matka pred gol, kjer je nogo s kung-fu udarcem nastavil Gregor Bajde, žoga pa je na njegovo žalost poletela previsoko.

50. minuta: GOOOOOOOOOOOOL! Radomlje so izenačile! Žogo je v kazenskem prostoru na levi strani od sandija Nuhanovića dobil Madžid Šošić, lepo preigral Klemna Nemaniča in premagal Matka Obradovića.

POLČAS

38. minuta: Odlična akcija Karničnika in Charlyja Ikwuemesija. Z dovjno podajo sta zmedla obrambo gostov, slovenski reprezentant pa z zadnjo podajo ni ravno zablestel in iztržil le kot.

27. minuta: Luka Bobičanec se je odločil za projektil s kakšnih 25 metrov od gola Velića. Ni dosti manjkalo, pa bi stadion Z’Dežele eksplodiral od navdušenja. Hrvat je pomeril le nekaj centimetrov nad stičišče vratnice in prečke.

15. minuta: GOOOOOOOOOOOOOL! Celje do zasluženega vodstva. Denis Popović je v kazenski prostor spravil natančen predložek iz kota, David Zec je prišel do neoviranega udarca z glavo, njegov strel je Emil Velić še ustavil, Matko pa je okroglo usnje spravil v prazno mrežo.

13. minuta: Spet je kreator akcije Karničnik, v kazenski prostor je po tleh podal do Aljoše Matka. Ta se je obrnil proti golu, pomeril, njegov udarec je v kot preusmeril Uroš Korun.

6. minuta: Isti igralec je na drugi strani zadušil protinapad Radomljanov, ko se je pravočasno vrnil k svojemu kazenskemu prostoru in razčistil.

3. minuta: Žan Kraničnik je prišel do strela v kazenskem prostoru in meril za kakšen meter mimo vratnice.

V ŽIVO

Začetni enajsterici:

Celje: Obradović, Karničnik, Nemanič, Zec, Štefulj, Kouter, Popović, Bobičanec, Matko, Bizjak, Ikwuemesi

Radomlje: Velić, Marković, Hrvoj, Čuić M., Nuhanović, N’Landu, Tahiraj, Šošić, Korun, Jazbec, Čuić F.