Eden največjih trenerjev na svetu priznal: Brazilija me vabi

La liga 1. Apr 202313:43
Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver

Prihodnost Carla Ancelottija na klopi madridskega Reala je vse bolj negotova. Sloviti Italijan, ki je lani s kraljevim klubom osvojil dvojno krono, bi se lahko po koncu sezone namreč preselil na klop brazilske reprezentance. Da si ga slednja želi na mestu selektorja, je zdaj potrdil tudi 63-letni strateg.

Trkanje brazilske nogometne zveze na vrata Carla Ancelottija, ni prav dobro varovana skrivnost v nogometnem svetu. “Selecao” je vse od letošnjega svetovnega prvenstva, ko je klop najuspešnejše države v zgodovini svetovnih prvenstev zapusti Tite, brez selektorja, obdobje brezvladja pa je marca izkoristil Maroko, ki je Južnoameričane na prijateljski tekmi odpravil z 2:1.

Brazilci z imenovanjem novega selektorja še čakajo tudi zato, ker si na tem mestu močno želijo videti slovitega Italijana. Acelotti je namreč te dni tudi uradno priznal, da ga petkratni svetovni prvaki želijo na čelu reprezentance.

Se bo Ancelotti po sezoni poslovil od stadiona Santiago Bernabeu? Foto: Guliverimages

Zdaj ni čas za pogovore o prihodnosti, ampak za osvajanje lovorik

“Vesel in počaščen sem, da me Brazilci želijo na čelu reprezentance. Ne poznam predsednika, a če si želi pogovorov z mano, sem pripravljen na to. A Real Madrid je klub, ki je v mojem srcu in želim spoštovati pogodbo, ki jo imam z njimi. Tu bom ostal, dokler bodo zadovoljni z mano. A zdaj ni čas za razmišljanje o prihodnosti, zdaj je čas za osvajanje lovorik,” je medijske govorice že razplamtel prvi mož stroke galaktikov.

Z Realom Ancelottiju v tej sezoni sicer še zdaleč ne gre tako dobro kot lani. Na lestvici La Lige imajo Madridčani 12 točk zaostanka za Barcelono, bolj nevarni za lovoriko pa bodo znova v Ligi prvakov, kjer jih v četrtfinalu čaka obračun z londonskim Chelseajem.