Guardiola mora prositi navijače, naj pridejo na Etihad

Liga prvakov 16. Sep. 202112:50 > 12:58
Delite:
Foto: Guliverimage

Ko gre za tekmo prvo tekmo nove sezone elitne lige prvakov, bi nedvomno pričakovali, da se išče še "karta več" za ogled obračuna. Sploh takrat ko govorimo o finalistu pretekle sezone. A vajeni smo, da navijaška baza Manchester Cityja ne dohaja uspehov kluba na zelenicah in trener sinje modrih Pep Guardiola je po tekmi lige prvakov proti Leipzigu (6:3) moral celo prositi navijače, naj se v večjem številu udeležijo naslednje tekme.

Kdor je zamudil včerajšnji spektakel med Manchester Cityjem in Lepzigom, mu je resnično lahko žal. Tekma je ponudila vse, kar lahko ponudi nogomet. Devet golov, enajstmetrovka, bizaren avtogol, rdeči karton, obilica lepih potez in napetih sodniških odločitev …

A kljub temu da je bilo dogajanje na zelenici nadvse zanimivo, je imelo srečanje “lepotno napako”. Tribune stadiona Etihad namreč še zdaleč niso bile polne. Nogometni objekt sicer ob polni kapaciteti sprejme več kot 55.000 gledalcev, včerajšnjo tekmo pa si je po podatkih Uefe ogledalo nekaj več kot 38.000 ljubiteljev nogometa. V elitni ligi prvakov je praktično nepredstavljivo, da stadion ne bi bil poln. Spomnimo, v Angliji covid-19 omejitev števila navijačev na športnih objektih najvišjega ranga ni.

A če kje, potem so prazni navijaški sektorji na tekmah lige prvakov stalnica na domovanju Manchester Cityja. To je zmotilo tudi trenerja meščanov Pepa Guardiolo. “Želel bi si, da je na stadionu več ljudi. Na zadnjih treh tekmah smo doma dosegli 16 golov. Potrebujemo navijače, da nam pomagajo, kajti v soboto bomo fizično precej iztrošeni. Vabim vse naše navijače, da v soboto pridejo na tekmo!”

Komentari

Vaš komentar