Guardiola razkriva, kaj bo storil, če Manchester City vržejo iz Premier lige

Nogomet 24. Nov 202318:22 0 komentarjev
Pep Guardiola
Pep Guardiola (Foto: Profimedia)

Manchester City jutri ob 13.30 uri igra srečanje 13. kroga premier lige proti Liverpoolu na Etihadu, pred pomembno tekmo pa je moral trener sinjemodrih angleškim novinarjem odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja.

Sedmo silo je zanimalo, kaj Španec meni o kazni Evertona in podobnih obtožbah, s katerimi se sooča njegov klub.

Naj spomnimo, Everton se je moral soočiti z najvišjo kaznijo v zgodovini premier lige in izgubil deset točk ter padel na rep razpredelnice, ker mu je vodstvo tekmovanja dokazalo kršenje predpisov o trajnosti in dobičku. Tudi aktualnim prvakom premiershipa grozi kazen, februarja je vodstvo tekmovanja City obtožilo nespoštovanja finančnega fair-playa med leti 2009 in 2018. Našli so jim kar 115 točk, pri katerih so se godile nepravilnosti. Odločitev komisije še ni znana.

“Nedolžni smo”

“Zakaj ne bi verjel, da smo nedolžni? Odvetnike čaka dokazovanje pred sodnikom, svoje odločitve ne mislim spremeniti, počakali bomo in se potem na podlagi tega odločali,” je na vprašanje o tej problematiki povedal Guardiola, potem pa se navezal še na kazen Evertonu: “O njihovem primeru ne bom povedal nič, ker ne vem, kaj se je dogajalo. Vem pa, da se ljudje sprašujejo, zakaj ne bi potem izključili Cityja. Počakajmo, to sta dva popolnoma različna primera.”

Foto: Guliverimages

Na koncu je prisotne zanimalo še to, kaj bi katalonski strateg storil, če bi Manchester City vodstvo “vrglo” iz tekmovanja: “Sprašujete me na tak način, kot da smo na sodišču že izgubili in so nas kaznovali. Trenutno smo nedolžni. Obstaja večja verjetnost, da ostanem v klubu, če nas preselijo v League One (op. a.: tretjeligaško tekmovanje), kot pa v primeru, da znova osvojimo ligo prvakov.” Mu verjamete?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!