Na otvoritveno tekmo sezone uvrščeni vsi slovenski orli

Smučarski skoki 24. Nov 202317:00 0 komentarjev
Anže Lanišek; FOTO: Profimedia

Na prvo tekmo svetovnega pokala v novi sezoni smučarskih skokov se je med 58 kvalifikanti uvrstilo vseh pet slovenskih tekmovalcev. Skoke v finski Ruki je spremljalo sneženje in temperature pod ničlo, ki so se spustile tudi do -12 stopinj celzija.

REZULTATI PETKOVIH KVALIFIKACIJ V RUKI

Najboljši skok od varovancev Roberta Hrgote je uspel Anžetu Lanišku, ki je pristal pri 132 metrih in se na jutrišnjo tekmo prebil z enajstim rezultatom.

Drugi najboljši Slovenec v kvalifikacijah je bil tokrat Timi Zajc, ki je sicer pristal pri 136 metrih, a vseeno za desetinko točke zaostal za Laniškom (12. mesto), saj se je prvi slovenski orel lanske sezone – kot le eden izmed šestih skakalcev danes – spustil z 11. naletnega mesta in dobil dodatne točke.

S skokom je lahko zadovoljen tudi najstarejši član odprave, veteran Peter Prevc, ki je doskočil pri 135 metrih (14. mesto). Kar nekaj dela pred sobotnim krstom sezone čaka Žigo Jelarja in Domna Prevca, ki sta zletela proti 126 oziroma 108 metrom.

Mlajši Prevc je zasedel šele 49. mesto, Jelar je bil 28. Kvalifikacije je dobil Nemec Andreas Wellinger, ki mu je uspela tudi daljava dneva 144 metrov. Sezono svetovnega pokala 2023/2024 jutrišnja tekma posameznikov v Ruki odpira ob 16.15 uri.

Kristalni globus iz lanske sezone brani Norvežan – danes šele devetnajsti – Halvor Egner Granerud.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!