Guardiola želi Sergia Roberta, Barca hoče člana Seville

La liga 1. Jun 20218:35 > 8:37 0 komentarjev
Maja Hitij/Getty Images
Maja Hitij/Getty Images

Španski mediji poročajo, da se je Pep Guardiola dogovoril za prestop Sergia Roberta iz Barcelone v Manchester City in da je želja Kataloncev francoski nogometaš Jules Kounde iz Seville. A niso edini ...

Meščani so v letošnji sezoni osvojili štiri lovorike, a učinek je polovičen. Lovoriko za naslov angleškega prvaka so zanesljivo vrnili v svoje vitrine, niso pa uspeli osvojiti tiste glavne – lovorike za ligo prvakov.

Pep Guardiola in City se temu cilja ne bosta odrekla, in če gre verjeti španskim medijem, bodo v prihodnji sezoni pokal z velikimi ušesi lovili z igralcem Barcelone Sergiom Robertom.

Diario Sport poroča, da je prihodnost Sergia Roberta že nekaj časa negotova, a je vse bolj oddaljen od Barcelone. Guardiola si ga je želel že lani poleti, a igralec takrat ni želel zapustiti Katalonije. Zdaj je menda situacija drugačna. Pri Barceloni si želijo popolnoma prenoviti ekipo, Sergiu Robertu pa je bila ideja o selitvi v Anglijo všeč.

Čaka ga manjša pogodba

Njegova pogodba s Katalonci poteče leta 2022. To pomeni, da je letošnje poletje zadnja priložnost, da klub z njim nekaj malega zasluži. Če bi ostal, pa bi dobil pogodbo, ki bi bila zagotovo manjša od sedanje zaradi napovedi novega/starega predsednika kluba Laporte, da bodo igralcem znižali plače.

Medtem si je Barcelona že zagotovila usluge Argentinca Sergia Aguera, blizu pa je tudi Eric Garcia.

Katalonski mediji tudi še poročajo, da bi bila Barcelona zelo vesela, če bi na Camp Nou uspeli pripeljati branilca Seville Julesa Koundeja. Težava je v tem, da je nogometaš Seville že kar nekaj časa želja tudi preostalih velikih klubov. Predvsem madridskega Reala in Manchester Uniteda.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!