Haaland: Po Cityju je bil drugi izbor Bayern

Nogomet 30. Sep 202212:47 0 komentarjev
slovenija norveška v živo
FOTO: Guliverimages,

Norveški napadalec Erling Haaland, ki je pred slabim tednom dni v Stožicah ostal praznih rok, je v dokumentarcu z naslovom Haaland - velika odločitev odkril nekaj zanimivih podrobnosti povezanih s prestopom v Manchester City.

Erling Haaland je razkril, da se je angleški velikan okoli njega smukal skoraj leto dni in pol. Vse skupaj se je začelo na četrtfinalnem obračunu Lige prvakov med Manchester Cityjem in Borussio Dortmund v sezoni 2020-21.

“Po tej tekmi mislim, da je do mene prišlo 15 ljudi, ki so mi dejali, da bi moral priti do njih. Stones, Ruben Dias, Gundogan, Foden, De Bruyne, … Nikoli nisem sprejel odločitve o naslednjem klubu zaradi trenerja, ki ga vodi, a je velik plus, ker je Pep Guardiola v Cityju, on je najboljši trener na svetu. City je največji športni projekt na svetu v tem trenutku in to je mesto, kjer bom lahko najboljši,” je svojo odločitev pojasnil norveški reprezentant.

Jasno je, da sinje-modri še zdaleč niso bili edini, ki so si Haalanda želeli v svoji ekipi. Predhodnik našega Benjamina Šeška pri Salzburgu je razkril, kakšna je bila njegova lista klubov in njegovega očeta kot zastopnika.

“Menim, da je bil Manchester City najboljši klub na listi. Bayern je bil številka dve. Na tretjem mestu je Real, potem sledi PSG. Seveda je na listi še nekaj angleških klubov ob Cityju, ki so zelo dobri – Liverpool in Chelsea. Tukaj je tudi Barcelona, oni so vsi na isti ravni.”

Haaland je z odhodom v City več kot očitno izbral pravo odločitev, saj je na prvih 10 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 14 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!