Mladenič sprejel zahteven izziv, a se ga ne boji (VIDEO)

Odbojka 28. Sep 202318:52 0 komentarjev

ACH Volley je pred novo sezono močno pomladil ekipo. Del te pomladitve je tudi mladi podajalec, 17-letni Nejc Najdič, ki se je v Tivoli preselil iz mariborskega Merkurja.

Ekipo ACH Volleyja je pred novo sezono zapustil pet odbojkarjev, tudi odlični srbski podajalec Vuk Todorović, ki bo kariero po dveh uspešnih sezonah v Ljubljani nadaljeval pri poljskem Czarni Radomu. Njegovo mesto so kadrovniki oranžnih zmajev zapolnili z mladim, talentiranim organizatorjem igre Nejcem Najdičem.

“Gre za velik preskok v moji karieri. ACH Volley že vrsto let tekmuje v najmočnejših tekmovanjih v Evropi. Mislim, da lahko kljub mladosti pomagam ekipi do uresničitve postavljenih ciljev,” se izziva ne boji 17-letni mladenič iz Maribor.

Čeprav se je pričakovalo, da se bo vsaj še kakšno leto kalil pri Sebastijanu Škorcu pri Merkur Mariboru, se je Najdič odločil, da okrepi najtrofejnejši slovenski klub. “Ko sem izvedel, da je Merkur podaljšal pogodbo z Gregorjem Pernušem, ki je bil že v pretekli sezoni prvi podajalec ekipe, ACH Volley pa mi je na drugi strani ponudil priložnost, ni bilo veliko dilem. Tega se ne zavrne. Treningi so super, dela se trdo, na meni pa je, da se dam vse od sebe, da pomagam ekipi,” nam je razloge za selitev iz matičnega kluba pojasnil mladi Najdič.

Za mesto v prvi postavi se potegoval z dolgoletnim prijateljem

V pretekli sezoni je dirigentsko palico prvega podajalca ACH Volleyja v rokah držal srbski podajalec Todorović, zdaj pa se bo za mesto v prvi postavi boril s Primožem Mejalom, ki ga pozna že od malih nog.

ACH Volley preseason press conference, Ljubljana
Foto: Aleš Fevžer

“Poznava se že dolgo, praktično celotno življenje. Tudi najina očeta sta skupaj igrala, skupaj smo hodili na morje, zato nekega rivalstva ne bo, kdor bo boljši, bo igral,” je v smehu povedal mladinski slovenski reprezentant.

Ve, da pri zmajih šteje le zmaga

Najdič se zaveda, da je ACH Volley klub, v katerem šteje zgolj in samo rezultat, ne glede na to, ali si star 16 ali 40. Časa za privajanje ne bo veliko, a Mariborčan je pripravljen na zahteven izziv. “Vsak, ki igra proti ACH Volleyju gre na polno, saj nima česa za izgubiti, zdaj bom v popolnoma drugačnem položaju. Drugega kot zmaga ne pride v poštev in tako kot smo že rekli, tukaj šteje le zmaga. Tega se še kako dobro zavedam, a mislim, da ne bo težav, saj tudi sam nimam nič nižjih pričakovanj,” se kljub mladosti odgovornosti zaveda Najdič.

Foto: Aleš Fevžer

Pričakuje zanimivo ligo

ACH Volley je prepričan, da je kljub pomladitvi še vedno prvi favorit za osvojitev obeh domačih lovorik, a zagotovo bo zelo nevarna tudi konkurenca, ki je okrepila svoje ekipe. “Kamnik je malce spremenil ekipo, ima novega trenerja, Maribor je ohranil ekipo, zamenjal je le klop, zagotovo je pred nami zanimiva liga, verjamem, upam, da si tekme pride ogledati čim več navijačev,” je še dodal Najdič, ki ga mnogi čez nekaj let vidijo kot naslednika Dejana Vinčića in Gregorja Ropret v članski slovenski reprezentanci.

Tekme najmočnejše slovenske odbojkarske lige si bo tudi v tej sezoni možno ogledati na programih Sportkluba.