Homofobija štirim zvezdnikom PSG prislužila suspenz

Nogomet 6. Okt 202316:33 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Štirje nogometaši Paris Saint-Germaina so prejeli eno tekmo prepovedi igranja, ker so prejšnji mesec skupaj z navijači prepevali homofobna besedila, je sporočilo vodstvo francoske Ligue 1 - Ligue de Football Professionnel (IFL).

Eno tekmo suspenza so si prislužili Kolo Muani, Ousmane Dembele, Achraf Hakimi in Layvin Kurzawa. Neprimerno obnašanje je bilo s strani četverice mogoče opaziti na prvenstveni tekmi proti Marseillu na Parku princev.

Francoska nogometna zveza je hkrati izrekla še kazen klubu, del tribune, kjer se zbirajo organizirani navijači, bo moral biti izpraznjen naslednji dve tekmi.

“Klub obžaluje, da se je disciplinska komisija odločila za pretiran kolektiven ukrep, ki bi lahko uničil dialoga in preventivo, ki ju klub izvaja z zvezami, institucijami in navijači,” so v izjavi za javnost zapisali pri PSG, kjer se kot kaže s kaznijo ne strinjajo, a hkrati trdijo, da se nanjo ne bodo pritožili.

Nogometaši so se za dejanje opravičili in pravijo, da jih je odnesla evforija ob zmagi. “Dobro se zavedamo vpliva naših gest in besed, še posebej na mlajše, ki sanjajo o nogometu. Iskreno obžalujemo izrečene besede in se želimo opravičiti. V prihodnje se bomo potrudili, da bomo bolj zgledni,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!