Podpis z Boro presenečenje, a popolna situacija za Rogliča

Kolesarstvo 6. Okt 202315:30 3 komentarji
Bogdan Fink
Bogdan Fink. Foto: Aleš Fevžer

Po prestopu Primož Rogliča v nemško ekipo Bora - Hansgrohe smo po mnenju povprašali Bogdana Finka, direktorja kolesarske kluba Adria Mobil, kjer je Roglič začel svojo kolesarsko kariero.

Primož Roglič se poslavlja od rumeno-črnega dresa Jumbo-Visme. Zadnjič ga bo oblekel na zadnjem spomeniku sezone dirki po Lombardiji. V prihodnji sezoni bo namreč kolesaril za Boro – Hansgrohe.

Njegov nekdanji šef pri ekipi Adria Mobil Bogdan Fink je priznal: “Zame je to presenečenje. Ampak glede na to, kaj vse se je dogajalo okoli prestopov in govoric o združitvi ekip Jumbo-Visma in Soudal Quick-Step, se mi zdi dobra odločitev.”

Primoža Rogliča v sezoni 2024 zanima le eno: rumena majica na dirki po Franciji. Je Bora – Hansgrohe prava ekipa za to? “Mislim, da je našel pravo ekipo. Še vedno bo, tako kot vedno, v igri za najvišja mesta ne številnih dirkah. Seveda mislim, da je to prava ekipa za napad na rumeno majico. Celo prepričan sem, da je.”

Fink je tudi potrdil, da je vedel za pogovore med Boro in Primožem Rogličem, ki so se dogajali pred osmimi leti. Takrat je Roglič še kolesaril za Adrio, za naslednji korak pa je izbral Jumbo-Vismo, ponudba čebel je bila enostavno boljša od nemške.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje