Preobrat v sagi združitve Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa

Kolesarstvo 6. Okt 202314:37 0 komentarjev
Evenepoel Vingegaard
Foto: profimedia

Dolgo so bile glasne govorice o združitvi Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa, zdaj pa naj bi vse padlo v vodo, poroča nizozemski časnik Sporza.

Sporza piše, da bosta lastnik Soudal Quick-Stepa Zdenek Bakala in direktor ekipe Patrick Lefevere nadaljevala s svojim projektom vsaj do leta 2025. To pomeni, da v prihajajoči sezoni v glavnini ne bomo gledali ekipe Soudal-Visma. Ekipi sta sicer krovni kolesarski zvezi že poslali pismo o združitvi, do katere pa zdaj očitno ne bo prišlo.

Bakala se želi počasi oddaljiti od kolesarstva, kar pomeni, da bo ekipa Soudal Quick-Step v prihajajoči sezoni razpolagala z manjšim proračunom.

Že dalj časa je znano, da rumeno-črni po koncu sezone 2024 izgubljajo Jumbo kot enega glavnih sponzorjev. Ekipa naj bi za leto 2025 že našla novega imenskega sponzorja. To bi znalo postati ameriško podjetje Amazon.

Še vedno ne vemo, kaj to pomeni za prihodnost Remca Evenepeola. Mnogi mediji ga povezujejo z Ineosom. Belgijec je pred kratkim potrdil, da o združitvi ne ve nič. “Vemo, o čem pišete. A to so za vse le ugibanja. Lahko samo počakamo. Tudi kolesarji ne vemo, kaj se bo zgodilo v naslednjih tednih.”

Brez skrbi lahko v nadaljevanju razplet sage spremlja PrimožRoglič. Znano je namreč, da bo v prihodnje kolesaril za Boro – Hansgrohe, s katero je podpisal večletno pogodbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!