Horvat in Stanković dobila soigralca iz Arsenala

Nogomet 20. Jan 20247:37 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenski dvojev pri graškem Sturmu Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković bo februarja boj za naslov avstrijskega prvaka nadaljeval s pomočjo napadalca iz Arsenala.

Intervjuja z graškim dvojcem:

Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković sta se še drugo sezono zapored znašla v hudem boju za državni naslov. Red Bull Salzburg ima po 17 krogih na vrhu le dve točki naskoka, prav z medsebojnim obračunom pa se bo 9. februarja nadaljevala avstrijska Bundesliga.

V drugo polovico sezone vstopa Sturm Graz okrepljen v napadu. Iz Londona se je pridružil 20-letni Danec Mika Biereth, ki bo do junija v Avstriji igral s statusom posojenega nogometaša.

Prvo polovico sezone je odigral v škotskem Motherwellu, kjer je v 15 nastopih vpisal šest golov in pet asistenc. Londončani so 188 centimetrov visokega Danca, sicer rojenega v Londonu, predčasno poklicali s posoje, z namenom, da ga v iskanju nadaljnjega razvoja pošljejo v boljšo nogometno sredino.

Sturm bo sredi februarja nadaljeval tudi evropsko pot. V konferenčni ligi bo prvi tekmec v izločilnih bojih Slovan Bratislava.

Velik del Sturma sta tudi Horvat in Stanković. Slednji je namestnik kapetana in nezamenljiv član v prvi enajsterici, medtem ko si je mlajši Prekmurec pred zimskim premorom s serijo golov prav tako izboril veliko vlogo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!