Hrvaška zvezdnica po težkem letu spet tam, kjer je najraje

Nogomet 10. Mar 20245:30 0 komentarjev
Ana Marković
Foto: Profimedia

Nogometna zvezdnica švicarskega kluba Grasshopper in hrvaške ženske nogometne reprezentance Ana Marković se je po letu dni odsotnosti zaradi poškodbe vrnila na zelenice.

Za 24-letno Ano Mario Marković je izjemno zahtevno leto. 4. marca lani si je članica züriškega Grasshopperja na mestnem derbiju proti FC Zürichu hudo poškodovala koleno – strgala si je tako križne vezi kot meniskus.

Začelo se je dolgo in mučno obdobje rehabilitacije, nogometašica pa je proces okrevanja skrbno delila s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. In minuli konec tedna je, praktično po 365 dneh od poškodbe, znova zaigrala na prvenstveni tekme prve švicarske superlige.

Na obračunu proti Servette, ki so ga članice sicer Grasshopperja izgubile z 1:2, je v igro vstopila v 77. minuti. Čeprav se ni vpisala v statistiko, je bila po tekmi izjemno zadovoljna, kar je obeležila tudi z objavo na Instagramu.

“Čakanja je končno konec. Minilo je 365 dni. Ja, 365 dni brez stvari, ki jo počnem najraje. 365 dni truda in odrekanja, številnih vzponov in padcev, na največji vzpon, moja največja zmaga je prišla prav na koncu. Tako kot nisem mogla opisati, kako težko je bilo zahtevno leto, tako zdaj ne morem opisati, kako navdušena, hvaležna in vznemirjena sem, da sem končno spet nazaj. Da lahko spet pomagam ekipi. In ja, na igrišču,” je zapisala ob nekaj fotografijah.

Za svetlolaso nogometašico, ki jo imajo številni ob Alishi Lehmann celo za najlepšo nogometašico na svetu, je sicer zanimiva življenjska zgodba. Njen oče je Švicar, mama pa Hrvatica. Rodila se je v Splitu, kjer je živela prvih 12 let, nato pa se je z družino preselila v Zürich. Tam se je zaljubila v nogomet, ki ga je začela igrati dve leti pozneje. Prva leta je preživela v mladinski ekipi FC Zürich, nato pa se je preselila k mestnemu tekmecu Grasshopper. Z dobrimi predstavami je padla v oko hrvaški ženski reprezentanci, za katero je zdaj med članicami zbrala 12 nastopov in en zadetek.

Marković je znana tudi po tem, da utrinke iz zasebnega življenja rada deli na družbenih omrežjih.

In še nekaj objav z Instagrama:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!