Hrvati v Stožicah pričakujejo zmago

Delite:
Luka Modrić
Clive Mason, Getty Images Sport

Svetovni podprvaki Hrvati kvalifikacije za SP 2022 začenjajo nocoj v Ljubljani. "Vatreni" so odločeni, da z gostovanja prinesejo tri točke.

Hrvaška je pred tremi leti z uvrstitvijo v finale navdušila na svetovnem prvenstvu, pohod na svoje šesto druženje najboljših pa začenja proti Sloveniji v Stožicah.

Pri naših južnih sosedih poudarjajo, da je na reprezentanci veliko breme, saj se mora izkazati po slabših predstavah v Ligi narodov. Zavedajo se, da prva tekma nikakor ne bo lahka, saj jih slovenski selektor Matjaž Kek zelo dobro pozna, vendar kljub temu selektor Zlatko Dalić pričakuje zmago: “Trenirali smo različne situacije, igramo brez dveh pomembnih igralcev, Rebića in Petkovića. Z njima bi bilo lažje, ampak verjamem, da bosta njuni menjavi prinesla na igrišče pravo kvaliteto. Nismo imeli veliko časa za uigravanje, ampak to ne sme biti izgovor. Čaka nas vse, razen lahke tekme.”

Selektor Dalić je navdušen nad dejstvom, da 35-letni kapetan Luka Modrić še vedno z veseljem igra za svojo domovino: “Luka s takšnim veseljem pride v reprezentanco, srečen je in zadovoljen. Upam, v dobro hrvaškega nogometa, da bo tako ostalo tudi do Katarja.”

POVEZANO

Hrvaška se do zdaj ni uvrstila le na prvenstvo v Južni Afriki leta 2010, ko je v kvalifikacijski skupini zasedla 3. mesto za Anglijo in Ukrajino. Na svetovnih prvenstvih imajo Hrvati 2. mesto (2018) in 3. mesto (1998).

Slovenija in Hrvaška sta se nazadnje srečali na prijateljski tekmi leta 2008 (2:3), sicer pa sta do zdaj igrali 8-krat. Hrvaška je zmagala 5-krat, 3 tekme so se končale neodločeno.

Komentari

Vaš komentar