Huda kazen za francoskega zvezdnika in dopinškega prestopnika

Nogomet 29. Feb 202413:13 0 komentarjev
Paul Pogba
Paul Pogba. Foto: profimedia

Vezist Juventusa Paul Pogba je bil zaradi uživanja prepovedanih poživil kaznovan s štiriletno prepovedjo igranja nogometa.

Več italijanskih medijev Italiji, vključno z Repubblico in Sky Sport Italia, poroča, da je protidopinško sodišče ugodilo zahtevi tožilca Italijanske nogometne zveze in francoskega nogometaša Paula Pogbaja kaznovalo s štiriletno prepovedjo igranja nogometa.

Vezist Juventusa je padel na dopinškem testu 20. avgusta 2023 po uvodni tekmi sezone italijanskega prvenstva med Torinčani in Udinesejem, ki jo je sicer v celoti presedel na klopi.

Pogba je bil nato septembra preventivno suspendiran in ni več treniral s preostalim moštvom, klub pa mu je v skladu s kolektivno pogodbo med klubi in zvezo nogometašev znižal plačo na okoli 2400 evrov na mesec.

Tridesetletnik sicer velja za enega najboljših vezistov na svetu. Poleg Juventusa je med letoma 2011 in 2012 ter 2016 in 2022 nastopal tudi za Manchester United, prav tako pa se lahko pohvali z 91 nastopi za francosko vrsto, s katero je leta 2018 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!