Celjani do finala in priložnosti, da rešijo sezono

Nogomet 13. Maj 202121:51 > 22:51
Nogometaši Celja so se še desetič v zgodovini kluba uvrstili v finale pokalnega tekmovanja.

V letošnjem finalu nogometnega Pokala Slovenije se bosta udarila Olimpija, ki je včeraj z 1:0 odpravila Domžale, in Celje, ki je z istim rezultatom danes premagalo Koper. Celjani so se še desetič uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, ki pa so ga do zdaj osvojili le enkrat. Finale bo 25. maja v Kopru.

Državni prvaki Celjani, ki se v tej za njih katastrofalni sezoni presenetljivo borijo za obstanek, so pod vodstvom Agrona Šalje prišli do četrte zmage v zadnjih petih tekmah, ki so jih odigrali. Edini gol na tekmi v Celju je že v prvem polčasu dosegel Matic Vrbanec.

Koprčani, ki so bili v prvenstvu nekaj časa celo vodilni, potem pa so močno padli in v zadnjih 15 prvenstvenih tekmah doživeli kar deset porazov, so v pokalu videli lepo priložnost za uvrstitev v Evropo. Zdaj so ostali brez nje.

Rodolfu Vanoliju se bojda trese trenerski stolček, zato bo zanimivo videti, kaj za njegovo koprsko usodo pomeni ta poraz. Omenja se, da predsednik kluba Ante Guberec že išče njegovega naslednika, pogledoval pa naj bi tudi proti nekdanjemu dolgoletnemu uspešnemu trenerju Maribora Darku Milaniču, ki je nedavno izgubil službo pri Slovanu iz Bratislave.

Koprčani so v prvenstvu trenutno na petem mestu in so možnosti za Evropo že zapravili.

Celjani se bodo potegovali za drugo pokalno lovoriko v klubski zgodovini in prvo po 16 letih čakanja. Zanimivo, Celjani so v pokalnem finalu sicer nastopili že devetkrat, a so ga kar osemkrat izgubili.

V finalu Celjane čakajo nogometaši Olimpije, ki so trenutno vodilni na prvenstveni razpredelnici in na poti, da Celjane nasledijo v vlogi državnih prvakov. Olimpija je do zdaj v finalu pokala zaigrala sedemkrat in štirikrat zmagala.

Pokal Slovenije, polfinale:

Sreda:
Domžale – Olimpija 0:1 (0:0)
Strelec: 0:1 Elšnik 70.

Četrtek:
Domžale : Koper 1:0 (1:0)
Strelec: 1:0 Vrbanec 20.