Jaka Bijol je med najboljšimi igralci italijanske lige

Nogomet 4. Okt 202215:00 0 komentarjev
Veselje Jake Bijola; FOTO: Guliverimages.

Jaka Bijol, ki je včeraj navdušil z golom za novo zmago Udineseja, se je v italijanski Serie A odlično znašel. Sofascore ga je še drugič umestil v enajsterico kroga, po oceni njegovega algoritma pa je trenutno celo med najboljšo deseterico nogometašev v ligi.

Slovenski reprezentant Jaka Bijol preživlja sanjsko obdobje. Z dobrimi igrami je Sloveniji pomagal do obstanka v B ligi narodov, še bolje pa gre v italijanski Serie A njegovemu Udineseju. Po osmih krogih je celo na tretjem mestu, z zgolj točko zaostanka za vodilnima Napolijem in Atalanto. V veliki meri po zaslugi 23-letnega slovenskega branilca.

Bijol je, potem ko je pred reprezentančnim premorom dosegel odločilni gol za zmago nad milanskim Interjem, včeraj z golom v 92. minuti Udineseju tri točke prinesel tudi v gosteh pri Hellasu iz Verone. Sofascore ga je nagradil z oceno 8,2, s katero se je še drugič v nizu znašel v enajsterici kroga Serie A.

Ne samo to, s povprečno oceno 7,38, pri kateri je po prvih petih prvenstvenih nastopih v sezoni 2022/23 (dve tekmi je zaradi poškodbe izpustil), je Bijol celo med najbolje ocenjenim igralci najboljše italijanske nogometne lige. Najdemo ga na desetem mestu.

Korošec, ki v zadnjem času postaja steber slovenske obrambe, je na Apeninski polotok prišel letos poleti, ko je v Udinese iz moskovskega CSKA prestopil ob odškodnini štiri milijone evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!