V Stožice prispela milijonska ponudba za Elšnika

Nogomet 3. Avg 202313:55 2 komentarja

Če je bil Timi Max Elšnik že pred letošnjim poletjem eden tržno najbolj zanimivih nogometašev Olimpije, je danes morda celo eno najbolj zaželenih imen na nogometnem Balkanu. Potem ko se je zanj resno ogrela Bologna, kapetana zmajev zdaj v svoje vrste vabijo Rusi. Ti so v Ljubljano poslali milijonsko ponudbo.

Trije goli proti Ludogorcu in trikratna pomnožitev vrednosti na nogometni tržnici. To je kratka enačba, ki govori o tem, kaj vse se lahko spremeni v nekaj tednih. Oziroma po izstopajočih predstavah Timija Maxa Elšnika na evropskem nogometnem odru oziroma v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Gol Elšnika za zmago proti Ludogorcu

Kmalu po koncu lanske sezone je na vrata Olimpije potrkal švedski AIK. Zmajem je ponudil 500.000 evrov odškodnine za njihovega kapetana in slovenskega reprezentanta Timija Maxa Elšnika. Ljubljančani so se klubu iz Stockholma prijazno zahvalili in ponudbo Švedov jasno nemudoma zavrnili v prepričanju, da bodo za že nekaj časa napovedani prestop ljubljenca ljubljanskih navijačev iztržili več. Bistveno več.

In imeli so prav. Timi Max Elšnik je bil vlečna lokomotiva Olimpije v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov in s tem v evropsko jesen, posledično pa je narasla tudi njegova cena na nogometni tržnici. Prejšnji teden smo pisali o tem, da se zanj resno zanima italijanska Bologna, zdaj pa je v Stožice prispela tudi zelo, zelo konkretna ponudba za prvega aduta zmajev.

Timi Max Elšnik je simbol uspehov Olimpije v zadnjem letu.

Tudi ruska ponudba bo zavrnjena

Naši viri trdijo, da si 25-letnika iz Zlatoličja v svojih vrstah želi eden izmed ruskih prvoligašev. Imena kluba nam ni uspelo izvedeti, imamo pa informacijo o tem, kakšen denar je v igri. Ruska ponudba vredna je 1,5 milijona evrov.

Finančno znesek sicer morda celo ustreza trenutnim pričakovanjem in željam Olimpije, a je seveda zelo neposrečeno obdobje, v katerem je ta ponudba prišla v Ljubljano. Čez nekaj dni namreč zeleno-bele čaka spektakel s turškim Galatasarayjem in v zmajevem gnezdu trenutno niso naklonjeni prodaji prvega zvezdnika pred najbolj prestižno tekmo v novejši zgodovini kluba.

Po naših informacijah se tudi kapetanu Olimpije trenutno ‘z glavo skozi zid’ ne mudi v tujino. Jasno, nogometaši zmajev so v teh dneh še posebej začutili nogometno evforijo, ki je zajela prestolnico. Motiv igranja na razprodanih Stožicah proti velikanu iz Carigrada pa je zagotovo tako velik, da bi lahko Elšnikovo pozornost v teh dneh zbudila samo zares mamljiva ponudba. Takšna iz lig evropske elite.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje