Kako se bo odločil? Benjamin Šeško že zavrnil 30 milijonov evrov

Bundesliga 5. Jun 202413:34 3 komentarji
Benjamin Šeško
Foto: Aleš Fevžer

Benjamin Šeško, trenutno eden najbolj zaželenih napadalcev v Evropi, se bo po poročanju Fabrizia Romana v naslednjih dneh odločil, kje bo nadaljeval kariero.

Mladi slovenski napadalec je pri RB Leipzigu po počasnem začetku našel mesto pod soncem. Zacementiral se je v prvi postavi, zaupanje trenerja Marca Roseja pa je več kot upravičil. V najmočnejši nemški ligi je dosegel 14 zadetkov, skupaj v sezoni 18, zato ne čudi, da se za postavnega napadalca, ki v višino meri kar 195 centimetrov, zanimajo največji nogometni velikani.

Po poročanju Fabrizia Romana se bo 21-letnik iz Radeč kmalu odločil, kje bo nadaljeval kariero. Vse skupaj naj bi bilo že v naslednjih dneh, kar potrjuje besede Šeškovega agenta Elvisa Bašanovića, da bodo skušali vse skupaj rešiti še pred Eurom.

Italijanski strokovnjak za nogometne prestope trdi, da je Šeško zavrnil ponudbo iz Savdske Arabije, ki bi mu prinesla kar 30 milijonov evrov neto in s tem dokončno prečrtal selitev v arabski svet.

Slovenec želi kariero nadaljevati v Evropi, kar pomeni, da ostaneta le dve možnosti – izboljšanje pogodbe pri Leipzigu ali selitev na Otok, kjer se zanj zanimajo Arsenal, Chelsea in tudi Manchester United.

Šešku pogodba pri Leipzigu poteče šele leta 2028. Nemci so lansko poletje zanj odšteli 24 milijonov evrov, njegova trenutna odkupna klavzula pa je 65 milijonov evrov.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje