Šeškov agent: Benjaminova usoda bo znana še pred Eurom (VIDEO)

Nogomet 20. Maj 202422:22 1 komentar

V oddaji Pod prečko se nam je preko video povezave pridružil zastopnik slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška Elvis Bašanović in spregovoril o prihodnosti svojega varovanca.

Benjamin Šeško je trenutno eno izmed najbolj vročih imen nogometne Evrope.

Našteli smo razloge, zakaj si največji klubi Stare celine in bojda celo Savdske Arabije želijo mladega Radečana videti v svojih vrstah. Pri njegovem zastopniku Elvisu Bašanoviću pa smo v oddaji Pod prečko preverili, kakšna je v resnici možnost, da slovenski reprezentant že to sezono naredi velik korak naprej v karieri.

Italija, Anglija, celo Savdska Arabija. To so dežele, ki se omenjajo v kontekstu naslednje destinacije slovenskega nogometnega dragulja. Katere govorice držijo in katere ne?

Elvis Bašanović, agent Benjamina Šeška. Foto: Uroš Skaza

O čem je v oddaji Pod prečko govoril Elvis Bašanović

O naslovnicah Gazzette dello Sport

“To je izjemna čast, najprej za Benjamina Šeška, pa tudi za vse nas, ki skrbimo za njegovo kariero, pa tudi za celoten slovenski nogomet. Kaj več vam trenutno težko povem. Rečem lahko, da za Benjamina obstaja interes, tako iz premier lige kot iz Italije. A o imenih klubov iz spoštovanja ne morem govoriti.”

O tem, kakšna bo prihodnost Benjamina Šeška

“Govorimo o top klubih. Moramo se zavedati, da je Benjamin trenutno v top klubu. Je zelo malo ljudi, ki se zaveda, kako velik klub je Leipzig. Pred nami so gotovo pestri tedni.”

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

O ponujeni novi pogodbi s strani Leipziga

“Kot ste lahko opazili iz svetovnih medijev smo veliko na terenu. Moja dolžnost je poslušati ponudbe, ki se pojavijo. Moramo delati na tem, da ima Benjamin več možnosti na koncu sezone. A to je njegova odločitev. Predlagali mu bomo, kaj je najboljše za njegov dolgoročni razvoj. Leipzig se izjemno trudi, da bi Benjamin ostal. Imajo svoje argumente na strani razvoja, tudi sami so velik klub z odličnimi pogoji. Imajo močne karte. Zdrav razvoj ima prednost pred ekonomsko stranjo.”

O tem, katera država je najverjetnejša destinacija, če zapusti Leipzig

“Mislim, da si v Italiji trenutno težko privoščijo Benjamina Šeška. S tem sem povedal veliko. To pa ne pomeni, da ni nemogoče. Odločitev pa je na Benjaminu. Naša je, da mu prinesemo ponudbe.”

O tem, ali je klube strah naraščanja cene

“Ves interes, medijski bum, je zasluga odličnih iger. Opravil je svoje delo odlično. Klubi se zavedajo situacije na tržišču. Poizkušajo dobiti igralca, preden bo cena še višja. Glavno pa je, da si želijo zagotoviti njegove usluge. Konec koncev pa ga lahko dobi le en klub.”

O Savdski Arabiji

“Lahko potrdim, da interes obstaja, obenem pa Benjamin pod nobenimi pogoji ne bo zapustil Evrope. Vsaj trenutno ne.”

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

O tem, kako zadeve spremlja Šeško

“Prenaša presenetljivo dobro glede na njegova leta. Na vse to smo ga v preteklosti pripravljali. Z njim sodelujemo vrsto let, želimo gledati korak ali dva naprej. A pod kožo smo vsi krvavi, tudi on prebira te stvari. Se pa zaveda, da je to del njegovega posla. Vse to pride zraven velikih igralcev, vse to sprejema odlično. Funkcionira zelo dobro.”

O tem, kakšna so pogajanja

“Pogajanja so izjemno težka. Vrhunski klubi so opravili že na stotine takšnih pogajanj. Na vsako pogajanje, na katero grem, grem z mislijo, da to ni klub za Benjamina Šeška, pa me vseeno nato skoraj prepričajo (smeh).”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje