Zakaj je Šeško selektorja Keka spravil v težave?

Nogomet 29. Maj 202417:43 0 komentarjev
Benjamin Šeško
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski selektor Matjaž Kek je ob zboru slovenske reprezentance na svoj način pokomentiral vzpon forme Benjamina Šeška.

Izmed slovenskih reprezentantov, ki so danes začeli priprave na Euro v Nemčiji, je in bo pod posebnim drobnogledom Benjamin Šeško.

Napadalec nemškega Leipziga je sezono zaključil v fantastični formi, zadel je na zadnjih sedmih tekmah v Bundesligi ter s tem še dodatno zbudil zanimanje največjih klubov širom Evrope. No, z eno potezo po koncu klubske sezone pa ni ravno navdušil selektorja Matjaža Keka.

“Z mojega zornega kota je zaključek sezone nato nadaljeval malce slabše. S takšno frizuro, kot je danes prišel na priprave … Tu smo že v težavah. Nimamo namreč takšne ‘markirne majice’, ki bi jo odsevala,” v šali Šeškovo potezo komentira slovenski selektor.

In v precej bolj resnem tonu dodaja.

“Benjamin je del ekipe, ki ga je sprejela in mu dala možnost, da pokaže vso svojo kvaliteto. Bil bi nor, če ne bi bil vesel njegove sezone v Leipzigu. Dovolj smo bili strpni, da smo ga dočakali. Hvala Leipzigu, hvala kolegu Marcu Roseju, o katerem imam izjemno dobro mnenje. To je kvaliteta pravega doziranja, govorim o igrišču,” poudarja Kek.

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Keku se je hitro začelo smejati

Nobenega dvoma ni, da bo Šeško, pa naj bo temnolas ali svetlolas, izjemno pomemben posameznik naše izbrane vrste, katere tihi cilj je uvrstitev v izločilne boje. Petim golom v kvalifikacijah želi nedvomno dodati še kakšnega na zaključnem turnirju Eura.

“Upam, da bo Benjamin svojo kvaliteto pokazal tudi v reprezentanci. Ob sebi ima enega, s katerim sta odlično funkcionirala skozi kvalifikacije. Tudi včeraj, ko sem ju videl znova na treningu, se mi je začelo kar smejati. Andraž Šporar ima svoje kvalitete, enako velja tudi vse ostale. Vse to je kamenček v širšem mozaiku ekipe,” na to temo še dodaja selektor Kek.

Benjamin Šeško
Šeško je pred začetkom EP presenetil z novo frizuro. Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!