Kakšno kazen bi za brcanje šala Olimpije moral dobiti Jug? (VIDEO)

Nogomet 18. Apr 202311:00 0 komentarjev

V tokratnem sodniškem pogledu oddaje Pod prečko smo se poleg debate o sodniških odločitvah v 31. krogu Prve lige Telemach pogovarjali tudi o nevsakdanjem dogodku na večnem derbiju, ko je vratar Maribora Ažbe Jug ob provokaciji navijača z igrišča zbrcal šal Olimpije. Za svoje početje je prejel rumeni karton. Kako to odločitev komentira Damir Skomina?

Kar se tiče dvomljivih sodniških odločitev, je bil 31. krog Prve lige Telemach relativno miren. V sodniškem pogledu oddaje Pod prečko smo se tako dotaknili tudi nevsakdanjega dogodka ob koncu tekme, ko je na igrišče pritekel navijač Olimpije in vratarju Maribora Ažbetu Jugu okrog vratu nadel šal zmajev.

Mariborčanu “prijazna” gesta izgrednika ni bila prav nič všeč, šal je odvrgel na tla in ga zbrcal z igrišča. Za njegovo početje mu je sodnik Matej Jug pokazal rumeni karton, kako pa na zadevo gleda naš sodniški strokovnjak Damir Skomina?

Skomina o potezi Ažbeta Juga

“To so neobičajne situacije in tu ni splošnih navodil. Navijači ne sodijo na igrišče, lahko bi udaril vratarja in to bi bil hud incident. Lahko se pogovarjamo o nešportnem obnašanju, nič več od tega. Odločal bi se, ali mu dati opomin ali ne. Potrebno je biti življenjski in se postaviti v kožo igralca. Prvenstva je konec, nekdo mu da šal okrog vratu in ga odriva … Kako bi odreagirali vi? Rumeni karton je maksimalna kazen, kaj več zagotovo ne,” poudarja naš nekdanji vrhunski mednarodni sodnik.

Celoten sodniški pogled oddaje Pod prečko

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!