Kateri dragulj Olimpije je navdušil Zlatka Zahovića?

Nogomet 31. Avg 202219:30 1 komentar
Foto: Jure Banfi

V ponedeljkovi oddaji Pod prečko smo gostili Zlatka Zahovića, ki je z nami analiziral trenutno stanje v slovenskem nogometu. Čeprav je še posebej podrobno nekdanji športni direktor Maribora razmišljal o trenutni krizi vijolic, se seveda ni mogel izogniti niti izjemnim rezultatom Olimpije, ki na začetku sezone ruši vse pred sabo. Zahoviću je izmed izstopajočimi posamezniki zmajev še posebej všeč Svit Sešlar.

Na začetku sezone Svit Sešlar ni imel zagotovljenega mesta v začetni enajsterici Olimpije. Ob Timiju Maxu Elšniku, Mariu Kvesiću, Almedinu Ziljkiću in Aldariju se je zdelo, da so igralna mesta, na katerih se 20-letnik najbolje znajde, dodobra zapolnjena. A Celjan se ni ustrašil izziva, svoje predstave na igrišču je dvignil na še višji nivo, krona izvrstnega začetka sezone pa je sijajna predstava na derbiju proti Kopru, ko je bil z dvema zadetkoma junak velike zmage Olimpije.

Izvrsten zaključek Sešlarja za potrditev zmage proti Kopru

Po sedmih krogih ni dvomov o tem, da je Sešlar eden izmed stalnih članov udarne zasedbe Alberta Riere. Mladenič navdušuje nogometno javnost, iskreno pohvalo pa mu je v oddaji Pod prečko namenil tudi Zlatko Zahović.

“Svit Šešlar je fant, ki počne z žogo nekaj posebnega. Razvije se lahko v odličnega igralca. Ima izvrstno levo nogo, natančne podaje, že dolgo nisem videl mladega igralca, ki tako dobro obvlada žogo. Če bo tako nadaljeval, bo hitro prišla ponudba iz tujine. Tam pa bo videl, kako se znajde pod pritiskom. V Olimpiji mu ustreza stil igre Alberta Riere, žogo ima veliko v svojih nogah in v tem uživa,” ocenjuje najuspešnejši športni direktor v slovenski nogometni zgodovini.

Zlatko Zahović v oddaji Pod prečko. Foto: Uroš Skaza
foto: Uroš Skaza

Tujina je zagotovo že pozorna na izstopajoče predstave napadalno usmerjenega vezista. Kot smo poročali, klubi sicer na vrata Olimpije trkajo predvsem zaradi Timija Maxa Elšnika in Almedin Ziljkić, a še kako zanimiva sta tudi mlada upa Svit Sešlar in Marcel Ratnik. Toda stališče vodstva kluba je jasno – najboljši igralci niso naprodaj. Pomembno vlogo pri odbijanju ponudb naj bi imel tudi trener Albert Riera, ki ne želi razprodaje svojih najpomembnejših posameznikov.

Veselje po zadetku na derbiju v Mariboru pred dvema tednoma. FOTO: Jure Banfi.

Kako Zlatko Zahović sicer vidi izvrsten niz Olimpije na začetku sezone?

“Ni najbolj logično, da imaš po sedmih krogih vse točke, kot jih ima Olimpija. Normalno je, da bo ta v nadaljevanju sezone nekoliko padla, Maribor pa se bo dvignil. Je pa res, da trenutno Olimpija kaže nekaj posebnega v slovenskem nogometnem prostoru. Če pa bo to dovolj za naslov prvaka in še posebej za uspeh v Evropi, to pa bomo šele videli,” ocenjuje Zlatko Zahović.

Celotna prva oddaja nove sezone Pod Prečko

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje