Snubci napadajo Olimpijo, v Stožicah zavrnili še eno ponudbo

Prva liga 30. Avg 202219:55 2 komentarja
Almedin Ziljkić je za Olimpijo odigral 51 tekem in zabil 8 golov. FOTO: Aleš Fevžer.

Ne samo ponudba za kapetana Timija Maxa Elšnika, danes je na naslov Olimpije prišla tudi ponudba za bosanskega krilnega napadalca Almedina Ziljkića. V Stožicah so obe zavrnili.

Dobre igre pod vodstvom Alberta Riere, Olimpija je dobila uvodnih sedem prvenstvenih tekem, dvigujejo ceno njenim nogometašem, zato ne čudi, da na njena vrata trkajo evropski snubci. Sploh zdaj, ko sta do konca poletne tržnice le dva dneva.

O ponudbi Valerenge in Partizana, ki naj bi za kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika ponudila znesek s sedmimi številkam, a so jo v Stožicah zavrnili, smo že pisali.

Zdaj smo iz zanesljivih virov blizu nogometaševih krogov izvedeli, da je danes ponudba prišla tudi za Almedina Ziljkića.

Član ruske premier lige Ural je za 26-letnega bosanskega krilnega napadalca ponudil 300 tisoč evrov in odstotek od nadaljnje prodaje. Tudi to ponudbo so pri Olimpiji zavrnili.

Še pred kratkim so ga bili pripravljeni prodati

Zanimivo, Ziljkića so bili pri Olimpiji, ki ji primanjkuje denarja in je imela v tej sezoni številne težave z izplačevanjem plač, še pred kratkim pripravljeni prodati. Mar to pomeni, da je v Stožicah prišlo do nove finančne injekcije ali pa jo v bližnji prihodnosti predsednik Adam Delius in sodelavci pričakujejo?

Kakorkoli že, Olimpija bi z Ziljkićem, ki ima pogodbo še za eno leto, v primeru prodaje v Rusijo zaslužila. Pred letom dni, še v času prejšnjega predsednika Milana Mandarića, je v Ljubljano iz Borca iz Banje Luke prišel za 200 tisoč evrov.

Od takrat je za Olimpijo odigral 40 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel osem golov. Prispeval je tudi pet asistenc.

Zanimivo je, da je bil po koncu prejšnje sezone praktično že odpisan, s prihodom novega trenerja Riere pa se spet vrnil v ekipo in od takrat odigral deset tekem (šest v prvenstvu in eno v Evropi).