Kljub priložnostim na obeh straneh delitev točk v Ljubljani

Nogomet 12. Nov 202215:01 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava in Kalcerja Radomelj so se v 17. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Obračun Brava in Radomelj se je kar nekako pravično končal z delitvijo točk. Ljubljanska zasedba, ki je imela malo pred koncem izjemno priložnost za zmago, a zadela vratnico, je vsaj začasno skočila na šesto mesto, Radomljani pa so v boju za obstanek vpisali 13. točko, so pa že 14 tekem brez zmage.

Ljubljančani so bolje začeli tekmo, v drugi minuti je Mitja Križan poskusil z glavo, a Emil Velić ni imel veliko dela, v 10. je prvič poskusil Luka Štor, ko je žogo že poslal mimo vratarja, a tudi malo mimo vrat, isti igralec pa je v 24. minuti poskrbel za zasluženo vodstvo Brava.

Po podaji z desne strani so gostujoči branilci neuspešno izbijali žogo, ki je končala na vrhu kazenskega prostora pri Štoru, ta pa jo je z nizkim strelom poslal v mrežo. Radomljani v tem delu igre niso bili nevarni, zato pa je v 42. minuti na drugi strani streljal Mark Španring, vendar je za malenkost zgrešil cilj.

Uvod drugega dela je bil miren, brez nevarnosti na eni ali drugi strani, v 57. minuti pa so zagrozili Radomljani, ki so po lepem prodoru Madžida Šošića in podaji Sandija Nuhanovića za hrbet Bravove obrambe prišli do dotlej najlepše priložnosti, saj je bil Ester Sokler sam pred Galom Lubejem Finkom, vendar je slednji dvoboj dobil.

V 61. minuti pa so Radomljani le izenačili, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Šošić. V 63. minuti so imeli gosti novo veliko priložnost, spet je sam pred vratarja prišel Sokler, ki je bil bržčas pred tem tudi v prepovedanem položaju, Bravov vratar je nato spotaknil napadalca Radomelj, a je ta ostal na nogah in nato žogo poslal čez gol.

Pozneje je aktivneje zaigral spet tudi Bravo, a posebnih razburjenj ni bilo, v 79. minuti pa je Martin Kramarič s prostega strela s 25 metrov le za malenkost žogo poslal mimo zgornjega kota radomeljskih vrat.

V 84. minuti je pri Radomljah v kazenskem prostoru izvrstno sprožil s “škarjicami” in tudi zadel Šošić, a je bil pred tem za malenkost v prepovedanem položaju. V 92. minuti je pri domačih znova poskusil Kramarič, a je bil strel preslaboten za Velića.

Ob koncu iste minute pa je imel Almin Kurtović zaključno žogo za zmago Brava, vendar je iz bližine zadel vratnico.

Bravo bo v 18. krogu 30. novembra gostoval v Mariboru, Radomlje pa bodo gostile Domžale.

Bravo – Radomlje 1:1 (1:0)

Strelci: Štor 24.; Šošić 61.

Stadion Žak, sodniki: Matoša, Praprotnik, Švarc.
Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Španring, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Flakus Bosilj (od 88. Šaranić), Štor (od 80. Maružin), Svetlin (od 64. Kurtović).
Radomlje: Velić, Marković, Zulić (od 46. Vrhovac), Korun, Ševelj (od 78. Hrvoj), Nuhanović, Ouro, M. Čuić (od 81. Cerar), Šošić, Pogačar (od 46. F. Čuić), Sokler (od 81. Jazbec).
Rumeni karton: Ševelj.
Rdeči karton: /.

92. minuta: Trese se vratnica! Kurtović bi lahko domačim vendarle zagotovil vse tri točke, a z bližine meril v okvir gola!

84. minuta: Šošić je s fantastičnim udarcem še drugič zatresel mrežo domačih, a je bil predtem v minimalnem prepovedanem položaju, kar mu je preprečilo veselje.

63. minuta: Sokler znova sam pred domačim golom, odločil se je preigrati vratarja, ki ga ze pri tem skoraj spodbil, Sokler pa je zgrešil prazna vrata ob padcu na tla. Sodnik ni zapiskal, ostaja 1:1!

61. minuta: GOOOOL! Izenačenje! Po predložku je bil najvišji Šošić in z glavo poravnal izid.

57. minuta: Kakšna priložnost za Radomlje! Sokler je bil sam pred golom Brava, a se je z obrambo izkazal Lubej Fink. Gostje so prvič resno zapretili, Sokler je imel na drugi vratnici na voljo celo podajo za najverjetnejši zadetek.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa! Domači so bili precej boljši tekmec in zasluženo vodijo, gostje si še niso priigrali niti ene resne priložnosti.

42. minuta: Španring je sprožil z 20 metrov in za slab meter zgrešil gostujoča vrata.

24. minuta: GOOOL! 1:0! Štor je prišel do nove priložnosti, žoga mu je “padla” na nogo, ta pa je nameril v daljši vratarjev kot.

9. minuta: Štor se je znašel sam pred golom Velića, ki je ravno dovolj posredoval, da je žoga za las končala mimo vratnice. Ostaja 0:0.

2. minuta: Prva priložnost na tekmi je pripadla domačim, sprožil je Križan, a gostujoči vratar ni imel težav.

Začetek tekme!

Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšiić, Španring, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Flakus Bosilj, Štor, Svetlin.

Radomlje: Velić, Marković, Zulić, Korun, Ševelj, Nuhanović, Ouro, Čuić, Šošić, Pogačar, Sokler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!