Ko se “Vamos, Vomba!” sliši vse do Romunije (VIDEO)

Nogomet 18. Nov 202219:00 > 20:09 0 komentarjev
Navijači Andresa Vombergarja v Romuniji. Foto: SK

Slovenski ljubitelji nogometa težko razumemo, kaj v Argentini pomeni beseda nogomet. Zdaj pa imamo v naši izbrani vrsti nogometaša, ki je tudi v tej zelo, zelo nogometni deželi zbudil zanimanje za Slovenijo. Navijači Andresa Vombergarja so zaradi debija svojega ljubljenca v majici slovenske reprezentance dopotovali celo v mrzlo in oddaljeno Romunijo. S tribun Cluj Arene je tako odmevalo: "Vamos, Vomba!"

Razigrani navijači Andresa Vombergarja:

Že preden je bil Andres Vombergar uradno dodan na seznam Matjaža Keka za pripravljalni tekmi z Romunijo in Črno goro, je novico o tem, da je povabljen v izbrano vrsto delil njegov klub San Lorenzo. Družbena omrežja so eksplodirala od čestitk, argentinski nogometni fanatiki pa so nato preplavili še profile Nogometne zveze Slovenije, ki je vse skupaj dobro izkoristila in s pomočjo novega člana slovenske reprezentance pozdravila (nove) navijače iz Argentine.

Kmalu je postalo jasno, da se bodo Vombergarjevi navijači iz družbenih omrežij preselili tudi na stadione. In to ne le na slovenske, ampak je skupinica navijačev pripotovala vse do romunskega Cluja, da si v živo ogledajo debi Andresa oziroma Andreja, kot mu pravijo prijatelji. Na stadionu jih je bilo nemogoče zgrešiti, saj so se vzkliki “Vomba, Vomba!” slišali po celotni osrednji tribuni Arene Cluj. In jasno, želeli smo jih podrobneje spoznati.

Navijaška skupina argentinskih Slovencev, ki se je vrnila v domovino svojih prednikov

Martin Rezelj je Andresov bratranec, rojen v Argentini, a se je pred šestnajstimi leti preselil v Slovenijo in tu ostal. Tudi njegova sopotnika v Romuniji sta argentinska Slovenca Santiago in Ignacio Prinčič.

“Že v Argentini sem se doma najprej naučil slovensko in šele nato špansko. Ko se je ponudila priložnost, da se preselimo v Slovenijo, smo jo izkoristili in si tu ustvarili življenje. Prijatelja sta prišla pred dvema letoma, moja družina pa je tu že od leta 2006,” pojasnjuje Martin, ki je kot otrok z Andresom igral na turnirjih, ki jih je organizirala slovenska skupnost v Argentini. “Že takrat se spomnim, da je bil z žogo zelo spreten,” se v otroštvo vrača Martin.

Še bolje boste lahko navijače Andresa Vombergarja spoznali v naši nogometni oddaji Pod prečko. Naslednja epizoda bo na sporedu v ponedeljek, 21. novembra, naša gosta pa bosta Damir Skomina in Goran Obrez.

Ko igra Andres, se pač malce manj spi

Tudi zdaj, ko že nekaj let živi v Sloveniji, je vesel, da Andres v domovini znova kaže odlične predstave in je hitro postal ljubljenec navijačev San Lorenza. Eden izmed bratov Prinčič ima sicer na tekmi šal Boce Juniors. “To je slab klub,” zavije z očmi Martin, velik navijač River Plata. A zdaj so vsi seveda tudi navijači San Lorenza.

“Kar se tiče potovanj, so stvari trenutno malce komplicirane, ampak preko spleta spremljamo vsako njegovo tekmo, vsako izjavo ali novinarsko konferenco. Spremljamo tudi vlogerje, ki komentiranje dogajanje v klubu. Andres je zelo priljubljeni pri navijačih, je skromen, ponižen, delaven, ne izstopa in to navijači cenijo. Tako da, ko igra Andres, nastavim budilko in si pogledam tekmo. Malce težje grem naslednji dan v službo, ampak to je cena, ki jo zlahka plačam,” se nasmehne Martin.

Foto: Guliverimages

Navijaški rekvizit, ki izstopa v opremi Vombergarjevih navijačev, je dres ljubljanske Olimpije s številko 9, ki ga je nosil v sezoni 2020/2021. Še lepše spomine pa ima Andres na svoje prvo obdobje v zmajevem gnezdu, ko je v sezoni 2017/2018 z zeleno-belimi osvojil dvojno krono. Iz tiste sezone je tudi zadetek, ki se ga po besedah Martina Rezlja Vombergar še danes zelo, zelo rad spomni.

Foto: SPS

“Andres ima zelo lepe spomine na obdobje v Olimpiji. Še posebej na tisti zadetek za zmago s 3:2 proti Mariboru. Zelo je ponosen nanj in še danes ga rad izpostavi, kot enega izmed posebnih nogometnih dosežkov,” naše druženje med polčasom tekme med Romunijo in Slovenijo zaključuje Martin Rezelj, ki je nekaj minut kasneje dočakal debi Andresa Vombergarja v A reprezentanci Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!