Komandant Jaka: Slovenija gre naprej

Euro2024 22. Jun 20248:00 > 8:57 3 komentarji
Bijol München
FOTO: Guliverimage

Osrednji branilec slovenske reprezentance Jaka Bijol je pred torkovo tekmo tretjega kroga predtekmovalne skupine C na Euru 2024 med tistimi bolj optimističnimi. Poveljnik obrambe še zmeraj trdno verjame v to, da bo Slovenija nekako našla pot med najboljših 16 nogometnih ekip na stari celini.

“Ministrstvo za obrambo” komandantu Jaki Bijolu pomaga voditi odkritje prvenstva Vanja Drkušić.

Član Udineseja po remiju s Srbijo (1:1) ni bil tako zelo pobit. Tudi on je, kot kapetan Jan Oblak, v svetu športa mladosti navkljub vsega hudega že vajen. “Mislim, da smo si na tekmi proti Srbiji zaslužili več, lahko smo ponosni nase. Pred nami je še ena tekma, čaka nas Anglija, to je ključno srečanje. Prepričan sem v to, da gremo lahko naprej,” meni Bijol.

“Dvigniti glave? Zakaj že?”

Nepogrešljivi člen zasedbe Matjaža Keka je delil mnenje soigralcev, da jih je vzdušje na srečanju z Dansko odlično pripravilo na to, kar je sledilo v Münchnu. S tega vidika bi potem moralo biti v Kölnu še lažje.

Jaka Bijol
FOTO: Guliverimage

“Ob našem golu se je arena kar tresla, bilo je res lepo slišati, uživali smo v kulisi,” je o neverjetnem vzdušju natanko enega odstotka slovenskega prebivalstva, ki je predvčerajšnjim zapolnil münchensko areno, spregovoril 25-letni Korošec.

Priznal je tudi, da mu je – glede ponesrečenega zaključka tekme – bolj žal zaradi razočaranih navijačev, kot pa zaradi ekipe, ki se je borila na zelenici.

“Včasih se težko naužiješ vseh čustev in atmosfere, toda med himno pred tekmo s Srbijo sem se kar malce nasmehnil, saj sem se zavedel, v kakšni situaciji smo. Zgodila se je enkratna tekma, ki se bo, vsaj pred takšno kuliso, težko še kadarkoli ponovila. S to generacijo vseeno verjamem, da bomo še kdaj zapolnili kakšen stadion,” je še dodal.

Jaka Bijol
FOTO: Aleš Fevžer.

“Odigrali smo dva remija proti dvema vrhunskima reprezentancama. Sploh ne vem, če bi rekel, da moramo dvigniti glave, saj smo lahko ponosni na doslej narejeno. Vsi vemo, kakšna reprezentanca je Anglija, v srečanje bomo šli uživat. Dokazali smo namreč, da se lahko kosamo z vsemi,” je zaključil eden izmed legionarjev, ki si kruh služijo v Italiji.

Srečanje med Slovenijo in Anglijo si boste v torek ob 21. uri lahko ogledali na Sportklubu (SK1).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje