Benjamin Šeško pojasnil, zakaj je predčasno končal tekmo s Srbijo

Euro2024 21. Jun 202414:53 4 komentarji
Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Uvodoma bomo, še preden vam prvič sploh v mesecu dni, odkar je skupaj slovenska reprezentanca, prenesemo vtise slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška, izjemoma zapisali nekaj vrstic o tem, kako je stopil pred mikrofon(e).

Šeško, čeprav je trenutno reprezentančna nogometna blagovna znamka števila ena, namreč pred in med Eurom 2024 ni bil na voljo medijem. Razumemo, pred turnirjem je reševal svoj klubski status, po prvi tekmi naj bi bil zadržan zaradi doping kontrole, včeraj je imel bržkone takojšnje preglede zaradi morebitne resnejše poškodbe, ko je moral predčasno z igrišča proti Srbiji.

Je pa bil zato medijem na voljo danes v Wuppertalu, kamor se je včeraj zvečer z letalom vrnila slovenska reprezentanca. Velika večina slovenskih novinarjev, ki te dni v tem porurskem mestu spremljamo slovensko reprezentanco in brez izjeme širimo pozitivno atmosfero, ki krasi slovenski tabor, pa je zaradi dolge vožnje iz Münchna v Wuppertal (približno 6 ur, če je promet tekoč) prespala v bavarski prestolnici.

Obvestilo, da bo danes na treningu za izjave na voljo en igralec, smo dobili danes malo pred 8.00. Tako na žalost besed Benjamina Šeška nismo slišali v živo, ampak jih prenašamo z avtocestnega postajališča, in sicer na podlagi tega, kar je poslala Slovenska tiskovna agencija. Zakaj pa se je Nogometna zveza Slovenije odločila svojega velikega zvezdnika prvič javnosti in s tem slovenskim navijačem, ki si to absolutno zaslužijo, ponuditi ravno danes … Tega odgovora (še) nimamo.

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

To vas verjetno niti ne zanima, zato vabljeni, da preverite, kaj po zgodovinski tekmi s Srbijo, katere razplet je bil takšen, kakršen je pač bil, razmišlja Benjamin Šeško.

“Krči so me začeli grabiti, zato raje nisem tvegal česa hujšega. Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi, saj vedno dam vse od sebe. V tistem trenutku pa nisem mogel več. Zdaj je na meni, da se pripravim za Anglijo in odigram celo tekmo,” je predčasen odhod na klop pojasnil Šeško po obračunu, na katerem je Slovenija pustila izvrsten vtis v prvem polčasu, v drugem pa ob koncu, v čisto zadnji akciji tekme, po kotu “dovolila” Srbiji do točke (1:1).

“Neverjetna tekma z naše strani. Res smo igro dobro peljali, lepo je bilo videti, kako lepo lahko igramo. Potem pa na koncu pride ta situacija, kanček manj koncentracije, utrujenost … Pa te kaznuje. Ampak takšno je življenje. Tega ne moreš spremeniti, moraš iti naprej delat in upat, da bo bolje na naslednji tekmi,” je povedal mladi slovenski zvezdnik, ki ni mogel mimo vprašanja o izvrstni navijaški podpori v Münchnu, kjer se je na stadionu zbralo rekordnih 20.170 Slovencev.

“Kar zadeva navijače, je neverjetno, ko vidiš toliko Slovencev na enem stadionu. Rabil sem malo časa, da sem dojel vse skupaj. Rad bi se iz vsega srca zahvalil navijačem, da verjamejo v nas in v to, da lahko pridemo daleč ter da lahko tudi proti Angležem naredimo veliko stvar. Treba je igrati naprej. Ena tekma je še pred nami, da razrešimo to tako, kot moramo,” je še dodal nogometaš Leipziga.

Vir: STA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje