Oblakova računica: Z dodatno točko v osmino finala

Euro2024 21. Jun 202412:30 3 komentarji

Po remiju s Srbijo (1:1), ki ima močne primesi poraza, je v mešani coni pod münchenskim stadionom španskim kolegom uspelo zaustaviti Jana Oblaka. Za besede vratarja slovenske reprezentance je svoj "lonček" pristavil tudi Sportklub.

Jana Oblaka smo povprašali, ali se mu zdi remi na tekmi s Srbijo zaslužen.

“Pravično ali ne, na koncu koncev je povsem vseeno. Semafor je na koncu pokazal remi, tak je pač nogomet. Imeli smo svoje priložnosti, oni pa svoje. Vztrajali so do konca, iskali ta gol in zadeli. Rezultat je pod črto pravičen, saj se igra do 95. oziroma 96. minute,” je pošteno priznal nepogrešljivi član madridskega Atletica in slovenske reprezentance.

Dodal je, da je potrebno zdaj dvigniti glave in vse sile usmeriti le v zadnjo tekmo skupinskega dela: “Proti Angliji se moramo potruditi in iztrgati vsako možno točko.”

Oblak na tekmi proti Srbiji
FOTO: Guliverimage

“Po našem golu smo se povlekli preveč nazaj in precej trpeli ter prejeli zadetek v zadnji akciji tekme. Sploh ne bi rekel, da je to smola, saj se igra do zadnje minute, dokler sodnik ne zapiska,” je epilog münchenske drame precej manj vzneseno od svojih soigralcev dojemal Oblak.

Preračunavanje

“Stvar je enostavna: zadeli so, s tem smo vzeli točko in poskušali bomo dobiti še kakšno, da bi se na tak način prebili v nadaljnje tekmovanje,” je optimističen slovenski kapetan. Pa bo to dovolj?

Za konec je novinarjema iz španskega radia in televizije povedal, da kaj dosti časa za kalkulacije v slačilnici nimajo: “Tekme si sledijo hitro, na pet dni. Pogovoril sem se s fanti v slačilnici in jim dejal, naj bodo ponosni na to, kar počnemo, saj se večina izmed njih še ni udejstvovala na tako zelo pomembnih tekmah. To je za njih velikanska priložnost. Pristavil sem, da naj se še naprej tako borijo, brez strahu.”

nogomet slovenija jan oblak
Foto: Aleš Fevžer

O morebitnih scenarijih za slovensko napredovanje v izločilne boje več preberite TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje