Bo Dončić igral za Slovenijo? Direktor Dallasa je jasen

Košarka 21. Jun 202417:51 1 komentar
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Vse od konca finala lige NBA v zraku visi vprašanje, katerega odgovor bo zelo vplival na letošnje poletje slovenske košarkarske reprezentance: bo Luka Dončić zaigral za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre? Vse kaže, da bo slovenski zvezdnik prišel. Na skorajšen pristanek letala iz Dallasa se je odzval tudi selektor Aleksander Sekulić.

Vsi reprezentanti že od začetka priprav v en glas zatrjujejo, da v ekipi pričakujejo tudi Luko Dončića. Selektor Aleksander Sekulić pred dnevi v pogovoru za Sportklub, čeprav s prvim zvezdnikom slovenske košarke ni govoril, v njegov prihod prav tako nikakor ni dvomil.

Zdaj vam lahko postrežemo še z dvema indikatorjema, da bo 25-letni član Dallas Mavericks v ligi NBA tudi letos na voljo Sloveniji, čeprav je zadnja dva meseca sezone odigral vidno načet, pred skoraj vsemi dvoboji v končnici pa je nad njegovim nastopom visel dvom.

“To je eno od njegovih največjih zadovoljstev. Dokler lahko hodi, bo igral za njih,” je izjavo športnega direktorja Teksašanov Nica Harrisona povzel novinar ESPN Tim MacMahon. Z “njih” je seveda mislil na slovensko člansko košarkarsko reprezentanco. Ob tem še dodaja, da mož, ki je v teh dneh v Mavsih prejel veliko zaupnico s strani novih lastnikov in v klubski piramidi preskočil Marka Cubana, Dončića pričakuje v dresu Slovenije.

Njegov prihod bi seveda močno povečal možnosti Slovenije v Pireju, ki gosti enega od štirih kvalifikacijskih turnirjev. Slovenci bodo drugo zaporedno uvrstitev lovili med 2. in 7. julijem. V uvodnem skupinskem delu jim bosta nasproti stali reprezentanci Nove Zelandije in Hrvaške. V morebitnem polfinalu se bodo pomerili z Egiptom, Grčijo ali Dominikansko republiko. Na olimpijske igre se uvrsti le zmagovalec.

Nico Harrison
Nico Harrison (drugi z leve) je pred dvema letoma obiskal Slovenijo. Foto: Profimedia

Prihaja letalo z dragocenim tovorom?

Če besede pomembnega odločevalca v Dallasu niso dovolj, dodaten optimizem vpliva pogled na prihode na brniškem letališču. V soboto ob 10.14 v Ljubljani pristane let iz Dallasa. Težko je verjeti, da ne bo med potniki tudi Luka Dončić.

V petek se je Sekulić znova odzval na skorajšen pristanek letala iz Dallasa in dejal: “To niti ni tako pomembno, bolj pomembno je, kako se bo Luka odločil. Stvari se z njim usklajujejo, ko bo prišel v Slovenijo, jih bomo dokončno dorekli. Za njim je zelo naporna sezona. Zagotovo, ne glede na to, da je imel uspešno, ni najbolj zadovoljen z zaključkom finalne serije. Treba mu je dati čas, da se spočije, zbistri misli in se potem s trezno glavo odloči.”

Slovenci že v nedeljo igrajo prvo pripravljalno tekmo od treh, ko bodo gostovali v Litvi. Z 99-odstotno verjetnostjo lahko sicer trdimo, da Luka v Vilni ne bo nastopil, je pa že dva dni pozneje v Ljubljani drugi obračun z Litovci. Morda pa bo alfa in omega Dallasa na Telemachovem spektaklu v Stožicah že na parketu.

Spored pripravljalnih tekem:

23. junija: Litva – Slovenija (Vilna, 18.30)
25. junija: Slovenija – Litva (Ljubljana, 18.00)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana, 20.00)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje