Koprčani s hudimi obtožbami nad Alberta Riero

Nogomet 27. Feb 202319:18 2 komentarja
FOTO: Jure Banfi

Po vročem obalnem obračunu med Koprom in Olimpijo v 24. krogu Prve Lige Telemach je duel dobil zanimivo nadaljevanje. FC Koper je objavil sporočilo za javnost, ki močno kritizira stratega Olimpije, Alberta Riero.

Naj spomnimo, Riera je po koncu srečanja vidno gestikuliral proti koprski klopi.

Kasneje je kazalo, da želi celo fizično obračunati z enim od članov klopi “kanarčkov”. Koprčani so v luči neljubih dogodkov čutili dolžnost, da se na dogajanje na Bonifiki odzovejo s sporočilom za javnost.

To objavljamo v celoti: “Po koncu tekme 24. kroga Prve Lige Telemach med FC Koprom in NK Olimpijo je na žalost vseh udeleženih prišlo do neljubih dogodkov. Gostom, ki so nam v soboto stali naproti, čestitamo za zmago na igrišču, a ne moremo mimo tega, da ne bi omenili dogajanja po zadnjem sodnikovem žvižgu. Po tem, ko je trener NK Olimpija Albert Riera nemudoma po koncu tekme napadel klop FC Kopra in izzval masovno obračunavanje, je s svojim početjem nadaljeval tudi v notranjosti klubskih prostorov. Ob vstopu v hodnik z garderobami je naletel na predsednika FC Kopra g. Anta Guberca in ga popolnoma neizzvan napadel z besedami: “What is your problem?” (prevod: Kaj je tvoj problem?). To je ponovno pripeljalo do množične konfrontacije. Kljub že zgoraj omenjenem početju trener NK Olimpije Albert Riera s svojim huliganskim pohodom ni končal.
Medtem ko je celotna delegacija NK Olimpije zapuščala stadion Bonifika, je Albert Riera po tem, ko je zagledal športnega direktorja Kopra Ivico Guberca, proti njemu zakričal: “Gypsy!” (prevod: Cigan).”

S svojim žaljivim obnašanjem naj bi Riera nadaljeval, trdijo pri Koprčanih: “Skozi celotno dolžino hodnikov Bonifike je vpil: “Gypsy club!” (prevod: ciganski klub). FC Koper na tem mestu najostreje obsoja tovrstni rasistični oziroma etnično sovražni govor. V FC Kopru so igralci različnih verskih prepričanj, ras ter etničnih skupin, in prav vsi so bili vselej deležni maksimalnega spoštovanja. Vse zgoraj navedeno so zaznale tudi uradne osebe Nogometne zveze Slovenije, kar je med drugim vidno tudi v poročilu delegata tekme. Od Disciplinske komisije NZS zato zahtevamo, da trenerja NK Olimpije najostreje kaznuje. Za konec je potrebno spomniti, da je bil Albertu Rieri, ko je bil slednji na najnižji življenjski točki, na Bonifiki ponujen dom in zagotovljena njegova finančna brezskrbnost, zaradi česar je njegova dejanja še težje razumeti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje