Kriza v Domžalah: ali Dušanu Kosiću že gori pod nogami?

Nogomet 18. Sep 202318:30 1 komentar
Dušan Kosić
Foto: Aleš Fevžer

Pet osvojenih točk po sedmih tekmah in osmo mesto na lestvici. V NK Domžale se na začetku sezone soočajo s krizo rezultatov. Novi trener ravbarjev Dušan Kosić je na svojih uvodnih petih tekmah na klopi rumene družine štirikrat izgubil. A po naših informacijah to še ni razlog, da bi se Ljubljančan moral bati za svojo službo. Še več, kmalu bo na treningih pozdravil pomembno okrepitev.

Sezona 2023/2024 je za Domžalčane za zdaj kot epizoda neposrečene drugorazredne balkanske televizijske serije ali pa kot satira, ki jo zbranim poslušalcem pripoveduje amaterski pesnik na ulici kakšne izmed evropskih prestolnic.

Na rumeno družino se lepijo slabe novice. Od izpada proti skromnemu malteškemu Balzanu v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, prek nenadnega slovesa športnega direktorja Senijada Ibričića in Simona Rožmana do črne serije prvenstvenih rezultatov, ko je Dušan Kosić na začetku svojega mandata v Domžalah na petih tekmah zbral eno samo točko.

Tu lahko mirno dodamo še številne poškodbe in bolezni v prvi ekipi, pa sumljive sodniške odločitve, kot je bil prekršek Gašperja Černeta nad Matevžem Vidovškom na derbiju ljubljanske kotline z Olimpijo. V enačbo moramo vstaviti še številne nove moči v ekipi, v moštvu je že dvomestno število novincev, da dobimo okolje, v katerem je zares težko ustvarjati presežke. Kosiću za zdaj ne uspe uigrati domžalskega orkestra, a zaradi vseh naštetih dejavnikov mu po naših informacijah vodstvo kluba še stoji ob strani.

V enaki meri pa velja, da na prihajajočih treh tekmah proti Aluminiju, Muri in Rogaški vodilni možje kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici pričakujejo dvig krivulje rezultatov in vzpon po lestvici. Sicer …

Dušan Kosić
Foto: NK Domžale

Odmevna okrepitev, v Domžale prihaja fant, ki je obračal milijone

Čeprav je prestopnega roka konec, to seveda ne pomeni, da so ekipe v Prvi ligi Telemach že zaključile s kadrovanjem. Tarče klubov so namreč še vedno prosti igralci na nogometni tržnici in po naših informacijah bodo v Domžalah pozno v septembru pripeljali nemara celo svojo najbolj odmevno okrepitev tega poletja.

Ob Kamniško Bistrico naj bi se namreč v kratkem preselil Filip Stuparević. Gre za 23-letnega srbskega napadalca, ki je veljal za velikega talenta tamkajšnjega nogometa in bil član vseh mlajših selekcij srbske reprezentance. Leta 2019 je kot član Voždovca nase opozoril tedanjega angleškega premierligaša Watford, ki je zanj beograjskemu klubu odštel več kot 2 milijona evrov odškodnine.

Foto: Guliverimages

Stuparević za prvo moštvo kluba s predmestja Londona nikoli ni zaigral, selil se je na posoje, za njim pa je že več kot 100 tekem med srbsko nogometno elito. Nazadnje se je dokazoval v Združenih arabskih emiratih, kjer je bil član ekipe Al-Orooba, zdaj pa bo očitno svojo srečo iskal v rumenem dresu Domžal.