Vpogled v osrčje domžalskega kaosa: finančne težave in težke besede

Nogomet 3. Avg 202310:52 4 komentarji
Senijadu Ibričiću očitno Olimpija precej kvari načrte. Foto: Uroš Skaza

V nogometnem klubu Domžale je danes zelo vroče. Kot poročata Planet nogomet in EkipaSN, se s klopi ravbarjev umika Simon Rožman, skupaj s trenerjem pa odhaja tudi večji del njegovega strokovnega štaba. A ne le to, klub bo zapustil tudi športni direktor Senijad Ibričić, razlog pa ni le mamljiva ponudba bogatega kluba FK Sarajevo, ampak tudi vse večji razkorak med vodstvom športnega dela rumene družine in upravo kluba, na čelu katere je Matej Oražem.

Kakšna bo prihodnost NK Domžale? To je vprašanje, ki bo po divjem četrtku ob Kamniški Bistrici verjetno kar nekaj časa viselo v zraku. Klub namreč zapuščata športni direktor Senijad Ibričić in glavni trener Simon Rožman, ki se selita v Bosno in Hercegovino. Rožman bo namreč po naših informacijah že danes predstavljen kot novi strateg FK Sarajevo, Ibričić bo v tem klubu prevzel mesto športnega direktorja.

Že v zadnjih tednih smo sicer dobili kar precej namigov o tem, da na relaciji vodstvo kluba – športni del precej škripa. Plače igralcem in zaposlenim v klubu namreč pošteno zamujajo in so nazadnje na osebne račune prispele v aprilu, denarja za okrepitve tako ali tako ni, dodaten udarec za klubsko blagajno pa je bil neslaven izpad Domžal v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo proti malteškemu Balzanu.

Finančne težave naj bi sicer vsaj malce rešil avgustovski priliv, ko bo na račun rumene družine prispelo nadomestilo ob prestopu Benjamina Šeška iz Salzburga v Leipzig in bodo ob Kamniški Bistrici bogatejši za približno 2,5 milijona evrov.

Mateja Oražma v naslednjih dneh čaka veliko dela.

Težke besede in neizbežno slovo

Že na letališču naj bi tako ob povratku rumene družine v Slovenijo prišlo do glasne in težke besedne izmenjave med direktorjem kluba Matejem Oražmom in športnim direktorjem Senijadom Ibričićem. Oba sta sicer ob našem poizvedovanju zatrjevala, da je njun odnos povsem korekten, a se sodelovanje z današnjim dnem nepreklicno končuje.

Poleg športnega direktorja in trenerskega štaba klub zapušča tudi najboljši posameznik Franko Kovačević, ki se seli v nemškega drugoligaša Wehen. Posel je še izpeljal Senijad Ibričić, odškodnina znaša okrog pol milijona evrov.

Ibričić je namreč skupaj s trenerjem Simonom Rožmanom četrtek rezerviral za pot v Sarajevo, kjer naj bi bila že danes ali najkasneje jutri dosedanja sodelavca v Domžalah predstavljena kot nova moč FK Sarajevo. Gre za finančno zelo dobro stoječ klub, ki ga poganja kapital bosansko-ameriškega farmacevtskega mogotca Ismirja Mrvića. Ob prej opisanih težavah v Domžalah in ob mamljivi ponudbi odločitev Ibričića in Rožmana res ni presenetljiva.

Simon Rožman, trener

Pričakovanja ogromna, realnost bolj klavrna

FK Sarajevo je v zadnjih dneh na svojo klop sicer neuspešno vabil Anteja Šimundžo, ujel pa navezo Ibričić-Rožman. Slednja prihaja v izredno turbulentno okolje, kjer navijači pričakujejo, če ne celo zahtevajo takojšen uspeh, ki pa je v zadnjih letih izostal. Sarajevo je zadnje prvenstvo končalo na četrtem mestu prvenstvene lestvice, kar 26 točk za prvakom Zrinjskim.

Tudi začetek nove sezone je bil katastrofalen, najprej so bordo rdeči izpadli v kvalifikacijah za konferenčno ligo proti gruzijskem Torpedu, kar je službe stalo trenerja Mirzo Varešanovića, nato pa so Sarajevčani domače prvenstvo začeli še s senzacionalnim domačim porazom proti Slogi iz Doboja (1:2). Ni kaj, skorajšnji nekdanji domžalski dvojec v novi epizodi kariere čaka veliko, veliko dela.

Kdo bo (začasni) trener Domžal?

Ob dejstvu, da se s klopi poslavlja Simon Rožman, ki naj bi po naših informacijah s seboj v Sarajevo odpeljal tudi pomočnika Luko Gobca in trenerja vratarjev Bojana Jorgačevića, bodo ob Kamniški Bistrici ekspresno reševali kadrovske težave. Ne bi bilo presenetljivo, če bi ekipo vsaj začasno prevzel Dejan Djuranović, sicer trener mladinske ekipe, ki pa mu ne manjka izkušenj na članski ravni, nenazadnje je bil trener ravbarjev ravno pred lanskoletnim prihodom Simona Rožmana.

Spomnimo, pred lansko sezono se je sicer glasno napovedoval veliki povratek Slaviše Stojanovića, ki je bil želja Mateja Oražma, a je na koncu Ibričić izkoristil razhod Rožmana in Celja ter Štorovčana pripeljal na klop ravbarjev. Se bo zdaj vendarle vrnil tudi Stojanović?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje