Krznar obžaluje prekinjen niz in sprejema izziv Riere

Nogomet 24. Feb 20238:34
Foto: Aleš Fervžer

Nogometaši Maribora včeraj zvečer ob Kamniški Bistrici niso izpolnili zastavljenega načrta. Ta je bil jasen, po zmagi na derbiju premagati še Domžale in s tem še naprej vsaj malce pritiskati na vodilno Olimpijo. Delitev točk in rezultat 1:1 nista zadovoljila pričakovanj trenerja Damirja Krznarja, ki pa razpleta tekme vseeno ne želi označiti kot neuspeh.

Tudi po zmagi na nedeljskem večnem derbiju so se v taboru Maribora dobro zavedali, da morajo nadaljevati s serijo zmag, če želijo stopiti velikansko prednost, ki si jo je vodilna Olimpija priigrala v prvem delu sezone. Tekmo v Domžalah so začeli dobro, zapravili nekaj priložnosti, nato pa se je začela drama, začinjena s sodniškim pridihom, katere epilog je bil rezultat 1:1. Za Domžalčane je z bele točke ob koncu prvega polčasa zadel Franko Kovačević, za Maribor v drugem delu super vroči Žan Vipotnik.

Vrhunci tekme Domžale – Maribor (1:1)

“Obžalujem, da smo prekinili ta niz, res smo si želeli, da traja čim dlje. Nikakor ne želim tega rezultata okategorizirati kot neuspeh. Vedeli smo, kaj nas čaka, iluziorno je bilo pričakovati, da bo ta niz trajal v nedogled in da bomo dobili petnajst tekem zapored,” je po tekmi razmišljal mariborski trener Damir Krznar.

Ponovitev večnega derbija? Sprejmem izziv

Strateg vijolic pa se je moral v nadaljevanju debate po tekmi vrniti tudi na nedeljski večni derbi. Poraza na tekmi vseh tekem, predvsem pa napake tehnologije VAR, namreč še ni prebolel trener Olimpija Albert Riera, ki je v včerajšnjem zapisu na družbenem omrežju Instagram zahteval celo ponovitev tekme od 80. minute naprej, pri čemer se tekma začne z enajstmetrovko za zmaje in izključitvijo Martina Milca. Kakšen je Krznarjev odgovor?

Foto: Zajem zaslona

“Ta tekma je končana, ampak brez težav sprejemam ta izziv,” poudarja trener Maribora.

V nadaljevanju preverite, kaj je kot razloge za to, da je Maribor ostal brez zmage, navedel Damir Krznar, ki se je razgovoril tudi o prihajajočem nasprotniku, ekipi Celja, razmišljal pa je tudi o nekaterih spremembah v ekipi in debiju Arnela Jakupovića. In kaj pravi o sojenju?

Foto: Uroš Skaza

O čem je po tekmi z Domžalami govoril Damir Krznar?

O razlogih, za to, da Maribor tokrat ni zmagal

Po derbiju smo bili čustveno izpraznjeni in vedeli smo, da bo le nekaj dni v Domžalah težko. Imeli smo prav. Začeli smo dobro in imeli v prvih dvajsetih minutah dve, tri zrele priložnosti. Škoda, da nismo zadeli. Ko Maribor tako zgodaj zadane, potem ga je težko potisniti v kot.

Nasprotnik je tokrat realiziral enajstmetrovko, veseli pa me, da v drugem polčasu nismo izgubili glave, ampak načrtno lovili izenačenje. Nisem pa zadovoljen, da v zadnjih minutah organizirano napadli zmage in pritisnili proti vratom nasprotnika. Glave in noge so bile težke in sprejemali smo napačne odločitve. Utrujenost je naredila svoje.

O načrtu na začetku tekme

Iskali smo hiter gol. Po tako napornem derbiju je veliko lažje, če na naslednji tekmi hitro zadaneš. Žal tokrat žoga ni želela v gol, a fantom ne morem očitati želje in vneme.

Mariborčani so se tokrat iz Domžal vrniti s točko.

O dosojeni enajstmetrovki in nedosojeni po roki Sikoška

Nisem si še ogledal situacije. Vzdržal bi se komentarja.

O tem, da je znova prejel rumeni karton

Kar nekaj časa nisem vedel, zakaj sem ga dobil. Kasneje sem dobil pojasnilo, da zaradi gestikulacije. Od danes naprej vodim tekmo z rokami v žepu.

O prekinitvi niza osmih zmag

Obžalujem, da smo prekinili ta niz, res smo si želeli, da traja čim dlje. Nikakor ne želim tega rezultata okategorizirati kot neuspeh. Vedeli smo, kaj nas čaka, iluziorno je bilo pričakovati, da bo ta niz trajal v nedogled in da bomo dobili petnajst tekem zapored. Čez tri dni je nova tekma in tudi ta vpisana točka nam bo prav prišla.

O tem, da želi Albert Riera ponoviti derbi od 80. minute naprej

Ta tekma je končana, ampak brez težav sprejemam ta izziv.

O prihajajoči tekmi s Celjem

Imeli bomo dan manj za počitek od nasprotnika in to precej pomeni, ko gre za tretjo tekmo v nizu. Ampak tako pač je, poiskati moramo moč, da izvlečemo iz sebe morda celo več, kot smo sposobni.

Tudi to je tekma, na kateri prevzemamo vlogo favorita. Iskali bomo ti točke in verjamem, da jih lahko osvojimo. Žal bomo znova brez Josipa Iličića, ampak tudi to bomo morali nadomestiti.

O tem, zakaj je Karića v obrambi zamenjal Uskoković

Na prvih petih tekmah imamo pet derbijev in čeprav nisem opravil veliko menjav, moram pri življenju držati tudi trinajstega, štirinajstega in petnajstega igralca. Branilci redko dobijo priložnost in minute v zaključku tekme, sam pa si želim, da imamo zaradi nevarnosti poškodb in kartonov vsaj tri branilce v pravi formi.

O debiju Arnela Jakupovića

Debitiral je z asistenco, že to je dovolj. Dobili smo še eno rešitev v napadu, kar je zagotovo dobro.

O formi Marka Tolića

Zagotovo bo po poškodbi potreboval še nekaj časa, da se vrne na pravi nivo. Za njim je daljši premor, nisem načrtoval, da bo tokrat igral 90 minut, ampak tako se je pač odvijala tekma.

O borbi za trenutno drugo mesto s Celjem

To bo neposreden dvoboj konkurentov in tri točke pravzaprav pomenijo precej več, kot le tri točke. Izjemno nevarna, hitra ekipa, ki igra zelo direktno. To bo neugoden nasprotnik in že danes zvečer bomo na avtobusu analizirali stvari ter se začeli pripravljati na to tekmo.

Komentari

Vaš komentar