Hajduk komajda preprečil grozen dan za svoje navijače

Nogomet 17. Jan 202419:01 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometni praznik na koprski Bonifiki, kjer je na pripravljalni tekmi gostoval splitski Hajduk, so malce pokvarile obilne padavine, a ga je po drugi strani začinila dobra in zanimiva predstava tekmecev na igrišču. Dolgo časa je po golu Gabriela Groznice celo kazalo na to, da bodo prestižno zmago vknjižili domači, a so Splitčani tik pred koncem tekme vendarle izid poravnali na ena.

Pripravljalna tekma

Koper – Hajduk 1:1 (0:0)

Groznica 66. ; Benrahou 87.

Ko je govora o slovenskem nogometu, se zadnje dni vse preveč debat vrti okoli vremena.

Snežna nevihta je namreč danes prekrižala načrte tako Olimpiji kot tudi slovenski nogometni reprezentanci, ko sta se obe zasedbi želeli iz Nemčije preseliti v Turčijo oziroma Združene države Amerike. Obilne padavine, četudi dež in ne sneg, pa so malce pokvarile tudi nogometni praznik, ko je v Kopru gostoval hrvaški velikan Hajduk.

Foto: Uroš Skaza

Množično gostovanje iz hrvaške Istre

A vseeno se je na Bonifiki zbralo približno 1500 gledalcev, kar nas je vrnilo v obdobja, ko sta v Kopru na kakšni pomembnejši tekmi gostovala Olimpija ali Maribor. Po pričakovanjih je bila precej glasnejša tribuna navijačev Hajduka, pred stadionom pa ni manjkalo avtomobilov z registrsko oznako PU, kar je potrdilo pričakovanja, da bo na bližnje gostovanje prek meje pripotovala številčna četa hajdukovih navijačev iz hrvaške Istre.

Hajduk, ki bo z branjenjem sedmih točk prednosti na vrhu hrvaškega prvenstva začel že čez deset dni, je skozi zimske priprave zlahka ugnal Aluminij (3:0) in madžarski Fehervar (5:2). Proti Kopru so se varovanci Mislava Karoglana, ki jih čez tri dni čaka generalka proti poljskemu Slasku, predstavili v malce premešani zasedbi in hitro smo lahko ugotovili, da novega rezultatskega sprehoda do zmage Splitčanov ne gre pričakovati.

Foto: Uroš Skaza

Koper enakovreden renomiranem tekmecu, ki se je komajda rešil poraza

Prvi polčas je minil v znamenju priložnosti na obeh straneh, Koper je celo stresel mrežo nasprotnika, a je v 11. minuti ob golu mladega Eneja Marsetića stranski sodnik dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja Franja Prceja. Na drugi strani je blestel Jan Koprivec, ki je z izjemnimi obrambami spravljal v obup nasprotnikove napadalce in prvi polčas se je končal brez golov.

V nadaljevanju je novi strateg kanarčkov Aleksandar Radosavljević, ki tokrat ni mogel računati na poškodovane Nikolo Krajinovića, Nika Omladiča in Mateja Palčiča ter reprezentanta Luko Vešner Tičića, na igrišče poslal popolnoma prenovljeno enajsterico. Zdi se, da je ta upravičila njegova pričakovanja in zahteve, kanarčki so se prikazali v zelo spodbudni luči in v 66. minuti tudi povedli, ko je z roba kazenskega prostora udaril Gabriel Groznica, ne najbolj spretnemu vratarju Lovreju Kaliniću pa je žoga med rokama spolzela v mrežo.

Fotogalerija dvoboja Koper – Hajduk (1:1)

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Že na tekmi s Hajdukom je dokazal, da bo prava okrepitev Kopra. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Zdelo se je, da bodo Koprčani vknjižili prestižno zmago, prek Nardina Mulahusejnovića so imeli še nekaj obetavnih akcij za povišanje prednosti, a je nato v zaključku tekme hrvaški nasprotnik povsem prevzel pobudo in v 87. minuti po številnih poizkusih vendarle stresel koprsko mrežo. V polno je meril Yassine Benrahou. Koprčane naslednji izzivi čakajo v Turčijo, ob obalo Sredozemskega morja se selijo že jutri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!