Aluminij ekspresno nazaj med prvoligaško druščino

Nogomet 28. Maj 202316:01 > 19:30 1 komentar

Nogometaši Aluminija bodo po letu odsotnosti znova zaigrali v Prvi ligi Telemach. Potem ko so prvo tekmo v Kidričevem dobili s 3:1, so na drugi tekmi remizirali (1:1), kar je bilo več kot dovolj, da bodo varovanci Roberta Pevnika vnovič zaigrali med elito. Na drugi strani se Goričani poslavljajo od prve lige.

Tekmo so, tako kot na prvi v Kidričevem, bolje odprli domačini. In začetni pritisk se je tudi tokrat hitro obrestoval, saj so Goričani že v 9. minuti srečanja prišli do vodstva in tekma je bila znova povsem odprta. V polno je meril Miroslav Iličić, ki je bil na pravem mestu ob pravem času.

Vodilni zadetek Goričanov:

Ko se je zdelo, da so vrtnice našle pravi ritem in da bodo še naprej stopnjevale pritisk, je sledila kratka prekinitev za osvežitev. Prav premor je očitno izjemno koristil nogometašem Aluminija, ki so v 27. minuti izid izenačili. Kapetan Nik Marinšek je mojstrsko zaključil akcijo in Kidričani so znova lažje dihali.

Do konca prvega polčasa sta si obe ekipi pripravili po eno lepo priložnost, toda izid je ostal nespremenjen.

Mojstrski zaključek Marinška:

V drugem polčasu smo sprva videli boj predvsem na sredini igrišča, prvi pa so resneje zapretili gostujoči nogometaši, ko je Marko Brest stresel okvir vrat.

Tudi Goričani se niso predali in so v nadaljevanju nekoliko bolj pritisnili na vrata Tiborja Banića. V prvi minuti sodniškega dodatka je Vahid Selimović stresel prečko, tako da so gledalci ostali brez dramatičnega zaključega v Novi Gorici.

Robert Pevnik je Aluminij popeljal nazaj med elito. Foto: Aleš Fevžer

S tem se Aluminij po letu odsotnosti vrača med prvoligaško druščino, na drugi strani pa se Goričani po letu med elito vračajo v drugo slovensko nogometno ligo.

Potek srečanja v Novi Gorici


Gorica – Aluminij 1:1 (1:1) /2:4/

Iličić 9.; Marinšek 27.

Konec tekem v Novi Gorici.

90+1. minuta: Vahid Selimović je imel veliko priložnost, da bi poskrbel za nekaj zaključne drame, toda prečka je tokrat priskočila na pomoč nogometašem Aluminija.

75. minuta: Etien Velikonja je bil blizu zadetka, z obrambo se je vnovič izkazal gostujoči vratar. Že v naslednji akciji je z nevarnim strelom poskusil še Ahmetaj, toda v obeh primerih je bil na mestu Banić.

67. minuta: Tudi Goričani so zapretili v drugem polčasu, toda z obrambo se je izkazal Tibor Banić.

59. minuta: Velika priložnost za nogometaše Aluminija, domači vratar Uroš Likar je bil že premagan, toda Marko Brest je stresel prečko.

Začetek drugega polčasa.


Konec prvega polčasa.

36. minuta: Le nekaj centimetrov je ločilo vrtnice od novega vodstva. Alessandro Ahmetaj je odlično izvedel prosti strel, toda žoga je zletela tik ob vratnici.

33. minuta: Nova velika priložnost za nogometaše Aluminija, toda domačini so se rešili s posredovanjem z golove črte.

GOOOL! Izenačenje v Novi Gorici. Kratek premor je očitno koristil gostujočim nogometašem. Daniel Skiba je podal, kapetan Nik Marinšek pa mojstrsko zadel. Izid je od 27. minute dalje znova poravnan, v skupnem seštevku pa imajo Kidričani znova dva zadetka prednosti.

GOOOL! Gorica je že v 9. minuti zadela in tekma za obstanek med elito je znova povsem odprta. Na pravem mestu ob pravem času je bil Miroslav Iličić.

Začetek tekme v Novi Gorici.

Enajsterici:

Kvalifikacije za Prvo ligo Telemach

Četrtek, 25. maj

Aluminij – Gorica 3:1 (1:1)
Brest 7., Marinšek 57./11-m, Skiba 78.; Krajnc 19.

Nedelja, 28. maj

Gorica – Aluminij 1:1 (1:1)
Iličić 9.; Marinšek 27.

Aluminij se je s skupnim izidom 4:2 prebil v Prvo ligo Telemach, Gorica pa bo prihodnjo sezono igrala v drugi slovenski nogometni ligi.