Asenio dobil prvi FIFA turnir – "Gamepad" še vedno vroč

La liga 23. Mar 202016:19 > 16:23
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Napadalec madridskega Reala Marco Asensio je svojemu klubu priigral zmago na prvem turnirju "FIFA La liga Challenge“, ki je potekal konec preteklega tedna. Turnir je bil tudi dobrodelno obarvan, zbranih 142 tisoč evrov pa se bo porabilo za pomoč obolelim z novim koronavirusom.

Med vikendom je po en nogometaš iz vsakega kluba v La Ligi skušal zablesteti v videoigri FIFA 20 in s tem svoji ekipi priigrati lovoriko.

To je bil že drugi zaporedni vikend brez nogometa v Španiji, kjer se zaradi epidemije koronavirusa oblast že dolgo bori z izrednimi razmerami. Ljubitelji nogometa so lahko tokrat dolgčas v izolaciji preganjali tudi s tem, da so svoje ljubljence podpirali na virtualnih zelenicah.

Dvoboje je prenašala televizija “Gol”, nogometaši pa so na koncu zabavali kar 74 milijonov gledalcev. Za komentiranje so poskrbeli televizijski komentatorji in poskrbeli za pravi spektakel.

V finalu je s 4:2 slavil Marco Asensio, ki je ugnal Aitora Ruibala, ki je predstavljal Leganes.

Asensio je po zmagi povedal: “Gamepad je še vedno vroč. Iz tekme v tekmo sem igral bolje, v vsakem pogledu sem odigral sijajen turnir.

Prvi turnir “FIFA La Liga Challenge” je ob zabavi izpolnil tudi glavni cilj. Zbralo se je več kot 142 tisoč evrov. Znesek bo prišel v boju z novim koronavirusom še kako prav. Največ sta donirala La Liga in Ibai Llanos, idejni vodja in eden najboljših španskih igralcev videoiger, donirali pa so lahko tudi gledalci, ki so turnir spremljali s pomočjo neposrednega prenosa.