Nekdanji član Barcelone: Zdaj sem "Madridista"

La liga 13. Apr 202011:19 > 11:20
Getty Images/Fran Santiago

Japonski nogometaš Takefusa Kubo se še vedno zgleduje po zvezdniku Barcelone Lioenlu Messiju, čeprav njegovo srce zdaj bije za Real Madrid.

Kubo je h kraljevemu klubu prestopil lani junija, to pa ni bil njegov prvi prestop v Španijo. Japonski talent je bil že leta 2015 član Barcelone, a se je moral takrat vrniti na Japonsko, saj je bila Barca zaradi kršenja pravil o novačenju mladih igralcev pod preiskavo Fife.

Katalonci so sicer upali, da se bo Kubo pri 18 letih vrnil k njim, a niso uspeli izpolniti njegovih želja. Real Madrid je ponudil boljše pogoje in Japonec, ki trenutno igra za Mallorco, je oblekel dres Barcinega največjega rivala. Kubo je v tej sezoni na 24 tekmah dosegel tri gole in dodal še dve podaji.

Najprej bi se rad zahvalil Barceloni in potem FC Tokiu, ki me je sprejel po kazni, ki je doletela Barcelono, nato pa še Yokohami in zdaj Mallorci, kjer sem igral kot posojen nogometaš. Zame se je zanimalo veliko klubov, a moja družina, zastopnik in tudi jaz sam nismo želeli o tem razmišljati, dokler ne nisem dopolnil 18 let,” razkriva Kubo in dodaja:

Ko sem 4. julija praznoval 18. rojstni dan, so iz Reala poslali sporočilo, da prihajajo na Japonsko. Obisk je bila res lepa gesta. Real sem izbral, ker so si zares želeli mojega podpisa. Sem zelo hvaležen in zdaj sem Madridista.

Kubo je sicer zelo hiter, a droben nogometaš, ki v višino meri 173 cm. Zaradi odlične levice so ga japonski mediji velikokrat primerjali z Lionelom Messijem.

Osebno se nisva spoznala, je pa Messi referenca za mnoge mlade igralce. Gledal sem veliko njegovih posnetkoh, je nogometni velikan. Lahko je vzor vsem levičarjem, ki svojo igro gradijo na preigravanju in sijajnemu nadzoru žoge,” zaključuje Japonec.