Setien: Sanjam o tem, da naslov osvojimo na igrišču!

La liga 15. Apr 202018:03 > 18:07
Arroyo Moreno/Getty Images

Trener Barcelone Quique Setien ne želi, da bi njegova ekipa naslov v letošnji sezoni La Lige osvojila za zeleno mizo. Strateg si želi, da si Barca naslov pribori na igrišču, a se zaveda, da je v trenutni situaciji nogomet povsem nepomemben.

V intervjuju za špansko nacionalno televizijo je Quique Setien dejal, da si zelo želi nadaljevanja letošnje sezone in da sanja o tem, da Barcelona pod njegovo taktirko osvoji naslov. Razkril je tudi, da pričakuje, da bo Barcelono vodil tudi v naslednji sezoni.

Igralcem sem rekel, da sem v letih, ko ne morem izgubljati časa in da bi rad slavil v La Ligi in v ligi prvakov. Bilo bi fantastično, če bi slavili v obeh tekmovanjih. Sanjal sem o tem, da stopim pred navijače in jim pokažem pokal za naslov v ligi prvakov,” je čustveno povedal Setien, ki si močno želi podaljšanja pogodbe s katalonskim velikanom.

Podpisal sem pogodbo za leto in pol z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Upam, da bom najprej oddelal to pogodbo, nato pa sodelovanje z Barcelono še podaljšal.

Prisilni premor zaradi koronavirusa Setienu sicer ni všeč, jasno pa je povedal, da si ne želi, da bi bila sezona dokončno odpovedana.

Želim si, da se vrnemo na igrišče, končamo sezono in postanemo prvaki. To je jasno. Vendar trenutna situacije je takšna, kot pač je. Še vedno ne vemo, če bomo sezono končali. Lahko vam povem, da se zaradi teh dveh točk prednosti pred Realom ne bom počutil kot prvak. Želim si, da sezono odigramo do konca in še povečamo prednost. Vsi v nogometu razmišljamo podobno, a se zavedamo resnosti trenutne situacije. Upam, da bomo čim prej našli izhod iz te krize in da se stanje uredi. Vse ostalo trenutno ni pomembno.