Samo Messi, Ter Stegen in De Jong so varni

La liga 18. Apr 202017:04 > 17:07
Getty Images/Alex Caparros

Barcelona načrtuje, da bo zaradi posledic finančne krize ob epidemiji koronavirusa zapravila manj denarja, večkrat pa se bo odločila za zamenjavo igralcev. Med varnimi so samo Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen in Frenkie de Jong, poroča ESPN.

Povezano

Prvi človek Barcelone Josep Maria Bartomeu je pred kratkim dejal, da bo klub še vedno lahko privabil najboljše nogometaše na svetu, vendar da bo zaradi epidemije koronavirusa prisiljen v nekoliko drugačno strategijo. “V času prestopnega roka ne bo veliko denarnega prometa, vendar verjamem, da bomo videli veliko več menjav igralcev,” je dejal Bartomeu.

Barcelona se je že dogovorila za dva poletna prestopa. Francisco Trincao na Camp Nou prihaja iz Brage za 30 milijonov evrov, medtem ko bodo Katalonci še za mlajšega Pedrija Las Palmasu odšteli okoli pet milijonov. Navijači pričakujejo okrepitev tudi v konici napada. Največkrat se omenjata Lautaro Martinez in Neymar, obstaja pa tudi želja, da bi našli dolgoročno zamenjavo za Gerarda Piqueja.

V klubu se zavedajo, da bodo morali določeno število nogometašev prodati oziroma jih vključiti v prestope za nogometaše, ki jih v klubu želijo. Med nedotakljivimi so po poročilih iz Španije samo Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen in Frenkie de Jong.

V zamenjavo z Interjem za prihod Martineza bi lahko bili vključeni Arturo Vidal, Ivan Rakitić, Rafinha in Carles Alena, kar nekaj igralcev iz trenutnega kadra Barcelone pa je zanimivih tudi PSG-ju.