Jan Oblak ima novega soigralca

La liga 25. Avg 202115:05
Twitter/Atletico

Matheus Cunha je nova okrepitev v konici napada španskega nogometnega prvoligaša iz Madrida Atletica. Kot so danes potrdili na klubski spletni strani, so z Brazilcem podpisali petletno pogodbo, potem ko so se z berlinsko Herto dogovorili o prestopu mladega vsestranskega igralca. Za Atletico brani mrežo Slovenec Jan Oblak.

V Atleticu ne pozabijo omeniti, da gre za napadalca, ki se zelo dobro znajde v napadu, krilu kot tudi v zvezni vrsti z veliko željo zaključiti napad z golom. Madridčani so zanj odšteli 30 milijonov evrov.

Za Cunho so zvezdniški trenutki. Na olimpijskem turnirju v Tokiu je zaigral v finalu ter z brazilsko nogometno reprezentanco osvojil zlato kolajno. Brazilci so v odločilni tekmi po podaljšku premagali Španijo z 2:1. Cunha je Braziliji priigral vodstvo 1:0 pred polčasom. Na olimpijskih igrah na Japonskem je dosegel tri gole, zaradi poškodbe je izpustil zgolj polfinale z Mehiko.

Nogometnih veščin se je učil v nogometni akademiji Coritiba, leta 2017 se je preselil v Evropo ter najprej zaigral v dresu Siona, kjer je na 29 tekmah zadel 10 golov. Dve sezoni je bil nato član Leipziga, kjer igra nogomet tudi Slovenec Kevin Kampl, pred dvema letoma pa se je pridružil Herthi, za katero je dosegel 13 golov in ob tem sodeloval še z desetimi asistencami.